Remmers termék- és rendszerbemutató előadás

A Remmers által szervezett termék - és rendszerbemutató előadásra 2017. november 22-én 10.00 – 14:00 óra között kerül sor a PTE MIK A019-es előadótermében.
Az előadás két fő téma köré épül: 
I. Szigetelések
/utólagos szigetelések, mélyépítési szigetelések, üzemi és használati víz elleni szigetelések, injektálások/ 
Előadó: Kürtös Zoltán 
II. Műemlékvédelem és Homlokzatfelújítás
/Kő, műkő és tégla felújítás, impregnálások, felületkezelések/ 
Előadó: Péli Mónika 
Az előadás időpontja: 2017.11.22. 10.00 – 14:00 
Az előadás helyszíne: Pécs, Boszorkány út 2. PTE MIK A019-es 100 fős előadóterem 
Kérjük, hogy részvételi szándékát a lenti elérhetőségeken 2017.11.15-ig jelezze! 
Jelentkezés: e-mailen vagy faxon 
Tel/Fax: 30/726-71-10; 23/532-227 

TÉMAVÁZLAT I. 

I. Szigetelések
/utólagos szigetelések, mélyépítési szigetelések, üzemi és használati víz elleni szigetelések, injektálások/
Épületek védelme a nedvesség ellen, energiatakarékos megoldások. A nedvesség elleni védelem szükségszerűsége, hiányának és rossz minőségének következményei a szakértői tapasztalatok alapján. A vízszigetelés és a hőszigetelés összefüggése és az energia megtakarítás összefüggései. A mélyépítésben a bevonati szigetelések szerepe és helye. A bevonati és vegyi vízszigetelések fajtái, alkalmazásuk a mélyépítésben, üzemi használati víz elleni szigetelések, tetőn és homlokzaton. A bevonati szigetelések anyagai, azok fizikai tulajdonságai. Mit várhatunk tőlük? Milyen feladatok oldhatók meg velük, miért jó ez az építésznek, kivitelezőnek. Egy rendszerben felépített víz - és hőszigetelési lehetőség a Remmers anyagaival. Tervezési és kivitelezési részletek, esettanulmányok. Komplex szigetelési rendszer bemutatása új épület esetén. Mire figyeljen a tervező, kivitelező, beruházó. Komplex szigetelési rendszer bemutatása régi épület, felújítás esetén. Kivitelezés ellenőrzése és annak módszerei.
Előadó: Kürtös Zoltán okl. építészmérnök, szigetelő szakmérnök, szakértő 
 
II. Műemlékvédelem és Homlokzatfelújítás
/Kő és műkő, tégla felújítás, impregnálások, felületkezelések/
Műemlékvédelem és homlokzat felújítással kapcsolatos jellemzően felmerülő megrendelői, hatósági, szakértői igények. Homlokzatok igénybevételeiből adódó károsodások, kárképek. A homlokzati szerkezettel szemben támasztott követelmények, környezeti hatások. A homlokzatfelújítás megfelelő előkészítésének jelentősége (diagnosztika). Vizsgálati módszerek és lehetőségek, javaslatok, műszaki előkészítés, tervezés. Alkalmazástechnológia figyelembevételével felújítási technológiák - gyakorlati és kivitelezési tapasztalatok. Esettanulmányok. Homlokzattisztítási technológiák fontossága, lehetőségek különböző szennyeződési típusokra, a felület figyelembe vételével. A különböző anyagú homlokzatok jellemző felújítás lehetőségei. Vakolatból húzott, - profilozott, - festett homlokzatok. Homlokzatfestési rendszerekkel kapcsolatos javaslatok, lehetőségek. Téglahomlokzatok felújítási lehetőségei kiegészítéstől fugázással bezárólag. Kőhomlokzatok – kődíszítmények a homlokzaton, épületszerkezetek, önálló objektumok felújítása konzerválástól végső felületvédelemig. Műkő- és beton szerkezetek, díszítmények felújítása a homlokzaton, esztétikai és szerkezetmegerősítő jelleggel. A felújított homlokzatok hosszú távú védelme. Kivitelezés ellenőrzésének lehetőségei. Előadó: Péli Mónika műemlékvédelmi szaktanácsadó
Címkék: