Megyei Mérnök Nap

Tisztelt Mérnöki Kamarai Tagtársaink!
Tisztelt Műszaki ellenőrök és Felelős műszaki vezetők!
Kedves Kolleganők!
Kedves Kollegák!

Tisztelettel tájékoztatom, a kamaránk tagjait és a nálunk nyilvántartott kollegáinkat, valamint minden érdeklődőt, hogy a Baranya Megyei Mérnöki Kamara a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Államtitkárságának pályázati támogatásával 2017. október 26-án  9 órai kezdettel Megyei Mérnök Napot tart a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán.

A Mérnök Nap célja az építész és mérnöki tevékenységek eredményeinek bemutatása, e szakterületek társadalmi megítélésének javítása, valamint a minőségi épített környezet iránti társadalmi igényre történő felhívás, és a közízlés formálása. Mindezeken túlmenően természetesen a szakmai közösségi élet felpezsdítését is várjuk a rendezvénytől.

A Mérnök Napon az innováció és az energetikai hasznosítás tükrében magas színvonalú előadásokon bemutatkoznak szakcsoportjaink, Épületgépész, Elektrotechnikai és Energetikai, Környezetvédelmi, Tartószerkezeti, Geodéziai és Geoinformatikai szakcsoportok stb.

Mindezeken túlmenően a rendezvény központi témájaként szeretnénk megjeleníteni az országosan is egyedülálló Pécs Város Komplex Smart City technológiákon alapuló városüzemeltetési koncepcióját, illetve gyakorlatát, valamint a Pannonpower megújuló energia technológiai fejlesztéseit és az erőművi biomassza-technológiát, mint környezettudatos energiatermelést.

A rendezvény résztvevőit a délutáni órákban buszokkal kivisszük a Pannon Hőerőmű Zrt. Zöld Zóna Látógatóközpontjába és a Biomassza erőműbe helyszíni látogatásra.

A Megyei Mérnök Napnak ugyancsak hangsúlyos témája lesz a Baranya Megyei Önkormányzat és a Baranya Megyei Mérnöki Kamara, valamint a Dél-Dunántúli Építész Kamara által kötött Együttműködési Szerződésben foglalt tevékenységek bemutatása, illetve a Baranya Megyei Önkormányzat Európai Uniós forrásainak felhasználásával kapcsolatos eddigi eredmények ismertetése, valamint a megyei nagyvárosok fejlesztési,- beruházási jövőbeni terveinek bemutatása.

A Mérnök Napi programot úgy szervezzük, hogy reggel 9 h-tól 13.30  h-ig egy kávészünettel előadások lesznek, majd 13.30 h-tól 14.15 h-ig a résztvevőket egy büféebéddel vendégeljük meg és ezt követően 2 buszt indítunk a helyszíni látogatásra.

A Mérnök Napon való részvétel ingyenes, de kérjük, hogy a szolgáltatások megrendelése miatt az alábbi hivatkozáson:  Online jelentkezés tegye meg a jelentkezését, vagy a titkarsag@bamernok.hu e-mailen jelezze részvételi szándékát.

A Mérnök Nap részletes programját későbbi időpontban fogjuk a www.bamernok. hu honlapunkon közzétenni.

A Baranya Megyei Mérnök Nap rendezvényünkre ezennel minden tagtársunkat, regisztrált felelős műszaki vezető és műszaki ellenőr kollegánkat, illetve minden érdeklődőt tisztelettel meghívom, és

 

Kérem, hogy a 2017. október 26-án 9 h-kor a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának 400 fős előadótermében (Pécs, Boszorkány út 2.) a Mérnök Napon vegyen részt!

 

Üdvözlettel:

Dr. Kukai Tibor
Baranya Megyei Mérnöki Kamara elnöke