MÉK felmérés a szakmagyakorlás gazdasági kérdéseiről

Tisztelt Kamarai Tag, Szakmagyakorló, kedves Kolléga!

A Magyar Építész Kamara felmérést készít a tagjainak szakmagyakorlását érintő gazdasági kérdésekről.

A Magyar Építész Kamara jelen kérdőív összeállításával igyekszik felmérni a tervezési piac állapotát, a tervezési díjak alakulását, a járvány hatását a tervező cégekre, a kamarai tagokra.

Kérjük segítse munkánkat, áldozzon 15 percet az alábbi linken elérhető felmérésünk kitöltésére annak érdekében, hogy a valós piaci helyzet ismeretében tudjuk képviselni tagjaink érdekeit a tervezési díjakkal kapcsolatos belső szabályozásban, és a mindannyiunk számára elfogadható gazdasági környezet kialakítását célzó Kormányzati egyeztetéseken.

Online végezhető továbbképzések a MÉK-nél

Hamarosan több, a MÉK által szervezett online szakmai továbbképzés lesz elvégezhető a tako.mek.hu oldalukon, a listát pedig tovább folytatjuk a tervezők szakmai továbbképzését segítő aktuális előadásokkal.

Köztérmegújítási nívódíj 2021

A Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület meghirdeti a Köztérmegújítási Nívódíj 2021 nyilvános pályázatát. A Nívódíjat az arra érdemesnek talált megújult közterek nyerhetik el.

A pályázat beadási határideje 2021. július 1. 12:00 óra, munkanapokon 10.00 és 14.00 óra között a MUT Titkárságán (1094 Budapest, Liliom u. 48.).

Tóth Zoltán emlék kézirata

Tóth Zoltán (1941-2021)

A közelmúltban hunyt el Tóth Zoltán (1941-2020), aki építészként, településtervezőként, közéleti szereplőként egyaránt fontos, maradandó életművet hozott létre.

Emlékére közzétesszük

VÁROSOK ÉS ÉPÍTÉSZETÜK, MINT AZ EGYES KOROK TÁRSADALMÁNAK LENYOMATAI

című kéziratban előkészített utolsó művét, melyet munkatársai, és családja bocsátott az építész közösség rendelkezésére.

A kötet szabadon letölthető ITT (pdf)

Olvasson tovább...

 

Taggyűlés 2021 veszélyhelyzet alatt

A Dél-dunántúli Építész Kamara 2021. évi taggyűlése a veszélyhelyzet és a hozzájuk kapcsolódó korlátozó intézkedések miatt ülés tartása nélkül hozza meg határozatait, melyhez a csatolt dokumentumokat elektronikus formában elérhetővé tettük minden kamarai tag számára. Kérjük a kollégákat, hogy minél többen szavazzanak a működés zavartalansága érdekében.

Oldalak