Tájékoztató a kamara működéséről a vészhelyzet idején

Tisztelt tagok, szakmagyakorlók, ügyfeleink!

Kamaránk iroda bérleménye a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán van, melyet lezártak és 2020. március 22.-től senki nem mehet az épületbe még a bérlők, oktatók se. Ez egészen a vészhelyzet fennállásának végéig így marad. Ezért meghatározatlan ideig kamaránk személyes ügyfélfogdása szünetel. Ügyeik intézését elektronikusan tudják bonyolítani a ddek.pecs@t-online.hu e-mail címen vagy hivatalként a Hivatali kapun keresztül. Ezen időszak alatt postai úton semmilyen küldeményt nem áll módunkban fogadni, ezért kérjük ezt a kommunikációs formát legyenek kedvesek mellőzni.

Adminisztrációs irataikat a kamara is elektronikusan fogja megküldeni az Önök részére e-mailben vagy Ügyfélkapun keresztül!

Ügyvitelünk továbbra is gördülékenyen működik. Kérelmeiket, igényeiket jelezhetik a ddek.pecs@t-online.hu e-mail címen vagy a +3670-850-7636-os telefonszámon Sándor Judit titkár asszonynak.

A helyzetről szóló elnöki intézkedés csatolmányban megtalálható.

A MÉK tájékoztatása alapján a beszámolókkal záruló vizsgák elhalasztódnak, továbbképzések tekintetében türelmi idő lesz. Azon szakmagyakorlók esetében, akiknek az 5 éves továbbképzési időszaka vagy a beszámoló vizsga kötelezettsége a veszélyhelyzet kihirdetését követően és annak időtartama alatt jár le, a titkárok eltekintenek a jogszabályokban foglalt szankciók alkalmazásától és a kötelezettségek teljesítésére 2020. december 31-ig adnak lehetőséget.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy azok esetében, akik 2020. március 11-ig bezárólag a jogszabályban előírt továbbképzési kötelezettségüket elmulasztották teljesíteni, fenti kedvezmény nem alkalmazható. Számukra az elérhető online kötelező és az online szakmai továbbképzéseket javasoljuk. Az egyéni képzésben történő pontértékek meghatározását folyamatosan és soron kívül ítéli meg a Továbbképzési Szakértői Testület.

A továbbiakban minden fontos információról tájékoztatni fogjuk Önöket weboldalunkon és hírlevélen keresztül!

Kérdés esetén keressen bennünket a megadott elérhetőségek valamelyikén!

Köszönjük megértésüket! Vigyázzanak magukra és egymásra!

Molnár Csaba Csongor elnök és Sándor Judit titkár