Tájékoztató a 2020. évben fizetendő díjakról

Tisztelt kamarai tagok, szakmagyakorlók!

2019. december 2.-án a MÉK küldöttgyűlése a 2020. évre vonatkozó kamarai tagdíjat 75.000 Ft.-ban szavazta meg.

A tagdíj emelés alapvető indoka a korábbi évek állami költségvetési támogatásának kiváltása (előzetes információk szerint nem fogunk támogatást kapni). A tagdíjemelés, és ennek megfelelően a szükséges pénzügyi forrás megteremtése egyes Területi Kamarák esetében az eddigi magas színvonalú szakmai munka folytatásának biztosítása, míg a kisebb létszámú Területi Kamarák esetében a napi működés biztosítása érdekében szükséges.

Fentieknek megfelelően a befizetések a következőképpen alakulnak, melyeket két részletben lehet fizetni előzetesen kiküldött számla alapján. A százalékos értékek számolásánál lefelé kerekített a kamara.

Teljes (100 %) tagdíjat fizetők: 75.000 Ft/év

Kettős kamarai tagok (70%): 52.000 Ft/év

Jogosultsággal nem rendelekező, vagy jogosultságot szünetelő, aktív kamarai tagsággal rendelkezők (30%): 22.000 Ft./év

Nyilatkozó nyugdíjasok, akiknek 2019-ben kamarai tagsághoz kötött tevékenységük nem volt (30%): 22.000 Ft/év

Kamarai tag, akinek szünetel a tagsághoz kötött jogosultsága, de aktív a nem kamarai tagsághoz kötött jogosultsága (50%): 37.000 Ft/év

A nem kamarai tagsághoz kötött, névjegyzéki nyilvántartásban lévők éves díja: 37.000 Ft/év, melyet 2020. március 31.-ig kell megfizetni.

A kettős kamarai tagsághoz és a nyugdíjas nyilatkozathoz kötődő kedvezmények csak akkor vehetők figyelembe, ha a szakmagyakorló 2020. január 15.-ig nyilatkozik ezen kedvezmények igénybevételéről. Mindenkinek újra be kell küldeni a nyilatkozatot, akkor is ha előző években tett már nyilatkozatot! FONTOS! Határidő után beérkező nyilatkozatot nem tudunk elfogadni, ezen nyilatkozat nem kerül jóváírásra! A nyilatkozatokat a ddek.pecs@t-online.hu email címre küldjék be!

A nyilatkozatok csatolmányban megtalálhatók, illetve honlapunkon a nyomtatványok linkről is letölthetők!

SZÁMLÁZÁS

A számlákat az Önök által megadott névre állítjuk ki, ezért kérjük, hogy akinek változtak a számlázási adatai jelezze felénk a ddek.pecs@t-online.hu e-mail címen. Új számlaprogramunk van és szeretnénk minimálisra csökkenteni a nyomtatást, ezért kérjük, hogy aki inkább átutalásos számlát szeretne írjon a ddek.pecs@t-online.hu e-mail címre egy levelet. Az átutalásos számlák elektronikusan kerülnek kiküldésre, amihez aktív e-mail cím szükséges. Az átutalás igénylésénél kérjük azon e-mail cím megadását is, melyre a számlát ki lehet küldeni és írják meg, hogy éves vagy féléves utalást szeretnének. Azon szakmagyakorlók, akik eddig átutalásos számlát kértek, továbbra is így kapják a számlájukat, nekik nem kell külön jelezni ezt felénk.

Aki eddig nem átutalással kapott számlát és most sem jelzi felénk ezen szándékát, továbbra is csekken fogja megkapni számláját!

TISZTELETBELI TAGSÁG

Tájékoztatjuk Önöket, hogy minden öregségi nyugdíjas számára - aki már nem kíván aktívan tevékenykedni, de a kamaráról informálódni szeretne -, lehetőség van tiszteletbeli kamarai tagságot kérni. Ebben az esetben lemond az aktív kamarai tagságról és jogosultságról, a továbbiakban jogai és kötelezettségei nem lesznek, szakmagyakorlási tevékenységet nem folytathat. Amennyiben kéri a tiszteletbeli tagságot és mégis szeretne kamarai tagsághoz kötött szakmagyakorlási tevékenységet végezni, akkor csak új eljárásban kérheti ismételt felvételét a kamarába. Kérjük, aki ezt választja fontolja meg a jövőbeni terveit. A tiszteletbeli tagsághoz kérelem a csatolmányok között megtalálható.

További kérdés esetén keresse kamaránkat!