Számlázással kapcsolatos változások

Tisztelt szakmagyakorlók!
 
Tájékoztatom Önöket, hogy 2020. július 1.-től minden nem magánszemély számára kiállított számlát továbbítani kell a NAV felé. Minden ilyen NAV érintett számlán kötelező feltüntetni a vevő adószámát! A magánszemélynek kiállított számlát továbbra sem szabad küldeni, azt majd csak 2021-től.
 
Ezen jogszabályi előiráshoz kamaránk is alkalmazkodni fog. Kérem, hogy mindenki, aki a számláját továbbra is cégnévre és nem magánszemélyként kéri és kapja az jelezze kamaránk felé.
 
A jogszabályi változás miatt kamaránk átáll az elektronikusan kiküldött számlázásra. Ez annyit jelent, hogy átutalásos számlát fogok küldeni az Ön által megadott e-mail címre.
Ezért kérem, hogy a kamaránál megadott e-mail címét ellenőrizze és ha számláját nem arra az e-mail címre szeretné kapni, akkor azt is jelezze.
 
Természetesen ha valaki nagyon ragaszkodik ahhoz, hogy csekkes formátumban kapja meg számláját, akkor erre van lehetőség, de azt jelezni kell, mert alapesetben elektronikus, átutalásos számlát fog kapni..
 
A jelzésbe írja be a cég pontos megnevezést, címét, adószámát és azt az e-mail címet ahova a számla kiküldhető A jelzést a ddek.pecs@t-online.hu címre kérem küldeni!
 
Amennyiben bizonytalan, hogy Ön adott-e már meg e-mail címet, céget, adószámot keressen telefonon a 70/850-7636-os számon.
 
A veszélyhelyzet miatt az első félévben kiküldött számlák befizetési határidejét a kamara elnöksége 2020. szeptember 30.-ig meghosszabbította. A második féléves számlák kiküldésére 2020 szeptemberében fog sor kerülni, ezért kérem, hogy a céges jelzéseket még a nyár folyamán tegyék meg.
 
Köszönöm az együttműködést!
 
Üdvözlettel:
Sándor Judit
a DDÉK titkára