FONTOS VÁLTOZÁS PÉCS TELEPÜLÉSKÉPI RENDELETÉBEN!

Karlovecz Zoltán Pécs város Főépítésze felhatalmazásával az alábbiakról szeretnélek tájékoztatni.

Az építtetők és tervezők figyelmét egy fontos jogszabályi változásra hívjuk fel, mely Pécs településképi rendeletét érinti.

FONTOS VÁLTOZÁS PÉCS TELEPÜLÉSKÉPI RENDELETÉBEN! AZ EGYSZERŰ BEJELENTÉSSEL TÖRTÉNŐ LAKÓHÁZ ÉPÍTÉSE ESETÉBEN  KÖTELEZŐVÉ VÁLT A FŐÉPÍTÉSZI SZAKMAI KONZULTÁCIÓ.

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének a településképi védelméről és a helyi építészeti-műszaki tervtanács működtetéséről szóló többször módosított 5/2019. (I.29.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: Rendelet) 33. §-a alapján 2020. 03. 13-tól kötelezővé vált a főépítészi szakmai konzultáció megtartása az egyszerű bejelentéssel történő lakóház építése esetén.

A szakmai konzultációt az egyszerű bejelentés alapján végezhető építési tevékenységek esetén a Rendelet 8. mellékletében meghatározott, papíralapon vagy elektronikus úton (e-papíron) benyújtott kérelemmel kell kezdeményezni.

A kérelemhez a Rendelet 51. § (2) bekezdésben meghatározott tartalmú építészeti-műszaki dokumentációt kell mellékelni.

A Rendelet elérhető a gov.pecs.hu oldalon a bal oldali menüsávból a „Településrendezés, településkép védelem” linkre kattintva.

A szakmai konzultáció kizárólag személyesen történhet, az építtető vagy kérelmező részére elektronikus úton jelzett időpontban. A konzultációról készült emlékeztetőt a Főépítész az építtető vagy a kérelmező részére a konzultációt követő 8 napon belül küldi meg írásban.

Köszönjük együttműködésüket!