Épületrehabilitáció és műemlékvédelem

Történeti épületdiagnosztikai és rehabilitációs továbbképzés indul Pécsett

A PTE Műszaki és Informatikai Kara történeti épületek diagnosztikájára és rehabilitációjára fókuszáló szakirányú továbbképzést indít. A szakmérnöki- és szakemberképzés az épületrehabilitáció és az örökségvédelem területén dolgozó szakemberek – mérnökök és egyéb szakterületek képviselői számára ad speciális módszertani és műszaki, gyakorlati tudást.

A hagyományos műemlékvédelmi szempontokon túl a műszaki oldalt erősítő két markáns pécsi specialitás, a műemléki szerkezetek roncsolásmentes vizsgálata és diagnosztikája, valamint tervezési oldalról a BIM – az intelligens épületmodellezés. Hallgatóinknak lehetősége van e két területtel foglalkozó egyetemi kutatócsoport munkájába, a legfrissebb technikai háttér alkalmazási lehetőségeibe is bepillantást nyerni.
A közreműködő oktatók köre igen széles, építész, statikus, régész, művészettörténész, a történelem segédtudományait művelő bölcsész éppúgy részt vesz a munkában, mint gyakorló műemléki tervezők és kivitelező szakemberek is. Együttműködünk továbbá a releváns budapesti és egyéb országos szakmai képzőhelyekkel, műemlékfenntartó technikus, műemléki helyreállító szakképző intézményekkel.
Jelentkezhet minden építészmérnöki vagy építőmérnöki, illetve kertépítész, restaurátor, bölcsész valamint más egyetemi, vagy főiskolai diplomával rendelkező (pl. jogász, közgazdász), a műemlékvédelemben dolgozó szakember. Az alapképzésben (BSc; BA) és a mesterképzésben (MSc; MA) diplomával rendelkezők, alapdiplomájuk megjelölésével „Történeti épületdiagnosztikai és rehabilitációs szakmérnök vagy szakember” oklevelet kapnak.

Jelentkezés és további információ: orokseg@mik.pte.hu
https://mik.pte.hu/torteneti-epuletdiagnosztikai-es-rehabilitacios-szakmernok--szakember-1
Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 24.
Jelentkezés módja: honlapról letölthető jelentkezési lapon.
A képzés várható kezdete: 2020. szeptember közepe. (A minimum létszám 15 fő.)

Dr. Kovács-Andor Krisztián egy. doc. PTE MIK – Dr. Szabó Éva egy. doc. PTE MIK

 

foto: