Energetika 2.0 - Pécs

Az előadás célja megmutatni, hogy az építészek kezében lévő CAD alapú szoftverek és az energetikai méretező szoftverek között, oda – visszaható élő kapcsolatot létesítve, hosszadalmas manuális számítások nélkül, már vázlattervi fázistól egyensúlyban tartható az építészeti design és épület energiaigénye.

Az előadók különböző tervező szoftvereken, bemutatják, hogy a létrehozott, sokszor még képlékeny épületmodellek, hogy vihetők át energetikai méretező szoftverekbe, az ott kapott eredmények felhasználásával az épületet mely irányban célszerű továbbfejleszteni, hogy az a megrendelő vagy az aktuális rendeletek számszerű kívánalmainak megfeleljen.
 

AZ ELŐADÁSOK SORÁN BEMUTATJUK:

  • a geometriai hőhidak mentén keletkező hő áramok milyen globális hatást fejtenek ki az épület egészére, ezek hatását- a napi tervezési gyakorlatban-, milyen megoldásokkal lehet kezelni.
     
  • a Hőhíd katalógusok tervezési gyakorlatban való alkalmazásának módját
     
  • a hazai TNM rendelet és a nemzetközi számítási módszerrel közötti eltéréseket – azonosságokat. Az eltérő számítási metódusok, hogyan szolgálják mégis ugyanazt a célt.

Helyszín: Pécs, Boszorkány utca 2. A019

Időpont: 2016. december. 09.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze kamaránk felé a ddek.pecs@t-online.hu e-mail címen vagy telefonos elérhetőségeink valamelyikén!

A részvétel ingyenes! A program akkredtáció alatt, 1,5 továbbképzési pont várható az elbírálás során.

 

TERVEZETT TEMATIKA:

9.00-9.15
Megnyitó a Szekszárdi előadás tapasztalatainak összegzése.

9.15.-10.15
Termék specifikus megoldások bemutatása ingyenesen letölthető segédprogramokkal Krasz Antal (Alukoenigstahl)Függönyfalak U értékének meghatározása Horváth Attila (Ytong) Ytong-Silka csomópontok vonalmenti hőhidak meghatározása Energie-ENEV hőhidkatalógussal, élő épületmodellen bemutatva. BIM építőanyagok használata CAD modellben

10.15-11.15
Horváth Róbert Épületek energetikai számítása Archicad +ECO Designer Star program segítségével. kapcsolatok más speciális energetikai méretező és tanúsító szoftverek irányába ( WinWatt , PHPP), hőhíd szimuláció bemutatása.

11.15-12.15
Baumann Mihály importált épületmodellel végezett számítások bemutatása, rétegterveken belüli hőhidak nyílászárók kezelése összetett épületmodelleken Bausoft Winwatt Szoftver segítségével.

12.15-13.00
Ebéd szünet      

13.00-14.00
Közös interaktív konzultáció a programok használatával kapcsolatos hallgatói kérdésekre adott válaszokkal.

14.00-15.00
Horváth Róbert ArchiCAD 20. újdonságokat bemutató elődás.