Ügyintézés a pandémiás időszakban

Tisztelt Ügyfelünk! A Dél-dunántúli Építész Kamara Titkárságán a személyes ügyfélfogadás a veszélyhelyzet kihirdetése miatt szünetel. Ügyfélfogadási időben a telefonos ügyintézés továbbra is biztosított a +3670-850-7636-os számon, illetve elektronikus levélben a ddek.pecs@t-online.hu email címen érheti el a kamarát.

FÓKUSZBAN A TETŐÉPÍTÉS ÉS SZIGETELÉS

Szakmai továbbképzés építészeknek és kivitelezőknek

Az ÉMSZ szervezésében a BME Épületszerkezettani Tanszék oktatóinak közreműködésével

„Megvalósult projektek – jó példák, rossz példák illetve a megújuló energiaforrások felhasználásához kapcsolódó műszaki megoldások”

A részvételi ingyenes, de regisztrációhoz kötött
REGISZTRÁCIÓ: https://bit.ly/3gXcFPJ

Időpont: 2020. november 19. csütörtök

8.30 – 9.00 Regisztráció

Díjátadó Ünnepség

Átadásra kerültek 2020. november 3.-án a Nick Galériában a 2020. évi Forbát Alfréd Építészeti Díj és Építészetért Elismerő Oklevél nyertes pályázatainak díjai.

Forbát Alfréd Építészeti Díj és Építészetért Elismerő Oklevél átadó és kiállítás

A Dél-dunántúli Építész Kamara az értéket teremtő építészeti alkotómunka tiszteletének erősítéséért 2020-ban is meghirdette a „FORBÁT ALFRÉD ÉPÍTÉSZETI DÍJ” és  az "ÉPÍTÉSZETÉRT ELISMERŐ OKLEVÉL" elnyerésére kiírt pályázatot.

Az eredmény kihirdetésére 2020. november 3-án, kedden 17:00 órakor kerül sor a Nick Galériában (Pécs, Király utca 1.).

Szeretettel várjuk a pályázókat és érdeklődőket. A 2019-ben és 2020-ban díjazott pályázatok ugyanitt kedden és szerdán tekinthetőek meg.

Construma építőipari szakkiállítás a Hungexpon

Október 7-11. között kerül sor az idei Construma építőipari szakkiállításra a Hungexpon. Az építész kamarai szakmagyakorlók 1 továbbképzési pontot kapnak a kiállítás megtekintéséért. Az igazolás a MÉK standján vehető át, az A pavilon 302 H  standon.

GYÁSZHÍR - Elhunyt Prof. Dr. Tóth Zoltán Ybl-díjas építész

A Dél-dunántúli Építész Kamara együttérzéssel fogadta Prof. Dr. Tóth Zoltán Ybl-díjas építész halálát.

Prof. Dr. Tóth Zoltán Dél-Dunántúl nyugalmazott főépítésze, az első Főépítészi Kollégium létrehozója, a Pécsi Tudományegyetem szakalapító nyugalmazott egyetemi tanára értékekkel teli életét megélve, életének 80. évében elhunyt.

Gyászszertartására 2020. szeptember 17-én, 14 óra 30 perckor kerül sor a Pécsi Központi Temető Dísztermében.

GYÁSZHÍR - Elhunyt Prof. Dr. Kistelegdi István Ybl-díjas építész

A Dél-dunántúli Éptész Kamara mély együttérzéssel fogadta Prof. Dr. Kistelegdi István Ybl-díjas Építész halálát. Utolsó útjára 2020. szeptember 15.-én 14.00 órakor kísérhetjük a Pécsi Köztemető dísztermétől.

In Memoriam Prof. Dr. Kistelegdi István Ybl-díjas építész

Épületrehabilitáció és műemlékvédelem

Történeti épületdiagnosztikai és rehabilitációs továbbképzés indul Pécsett

A PTE Műszaki és Informatikai Kara történeti épületek diagnosztikájára és rehabilitációjára fókuszáló szakirányú továbbképzést indít. A szakmérnöki- és szakemberképzés az épületrehabilitáció és az örökségvédelem területén dolgozó szakemberek – mérnökök és egyéb szakterületek képviselői számára ad speciális módszertani és műszaki, gyakorlati tudást.

Oldalak