Tervezői művezetés: ami a szakembertől elvárható – konferencia és országos webinárium

Pécsett a kamara tagjai ingyenesen vehetnek részt a webináriumon a PTE MIK-en. A részvétel ingyenes, csak előzetes regisztrációhoz kötött! Időpont: 2019. február 13. 9.00-16.00.

A tavalyi webináriumon bukkant fel a probléma: a tervező kötelességszerűen megjelenik az építkezés helyszínén tervezői művezetésre – és kötelessége bizonyos dolgokat észrevenni! A bírói gyakorlat szerint akár munkavédelmi hiányosságokat is kötelessége észrevenni, hiszen szakember. Mire figyeljünk? Mikor menjünk ki? Mit kell naplózni?

Tavaly először foglalkoztunk az építész tervezők bejelentés keretében kötelezővé vált tervezői művezetésével. A konferencia – nyilván az ingyenes pontszerzési lehetőségnek köszönhetően is – nagy siker volt, ezer főnyi regisztrált résztvevővel, többezres netes nézettséggel.

Néhány vélemény:

„A modern technika érzékelhetően pozitív adománya, hogy nem kell Budapestre utaznunk, mégis ott lehetünk egy színvonalas előadás-sorozaton. Időt, pénz és energiát spórolhatunk meg ily módon.

Módszereteket mások is átvehetnék, akár kamarai közgyűlést is lehetne így rendezni.”

„A megjelent kollégák elégedettek voltak, örültek a találkozásoknak is.(..) Az előadás is jól sikerült, a kollégák kitartottak!”

„Én nem is gondoltam volna, hogy ilyen sikeres lesz, de a kollégák lelkesedése erre rácáfolt.”

Idén Huszár Zsolt (BME) mestertanár vezetésével tekintjük át az alapozástól a befejezésig a legkirívóbb, legtipikusabb hibákat, amit észre kell venni, és beszéljük meg, mi az, amivel kapcsolatban módosítani lehet a terven, és mi az, amivel kapcsolatban nem.

Dr. Dulácska Endre (BME) professzor emeritus tanulságos eseteket elevenít fel, ahol akár emberéleteket lehetett volna megmenteni, ha a szakember kellő szakértelemmel tekintett volna rá az építkezésre.

Dr. Jámbor Attila (Építésijog.hu, SZIE-YMÉTK) nemcsak a művezetéssel kapcsolatos jogi tudnivalókat mondja el, hanem a 2019 év elejével bekövetkezett fontosabb változásokat is felvázolja, sőt, a résztvevők tárggyal kapcsolatos kérdéseire is válaszol.

Helyszínek:

Békéscsaba (ingyenes), Munkácsy Hotel konferenciaterem, 5600 Békéscsaba, Kórház utca 4.

Debrecen (ingyenes), Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara előadóterme, 4028 Debrecen, Sarló utca 3.

Gyöngyös (ingyenes), Polgármesteri Hivatal Díszterme, 3200 Gyöngyös, Fő tér 13.

Nyíregyháza (ingyenes), SZSZBMTÉK tanácsterme, 4400 Nyíregyháza, Őz utca 21.

Pécs (ingyenes), Pécsi Tudományegyetem, 7624 Pécs, Boszorkány út 2. A-019 terem

Székesfehérvár (ingyenes), Szabadművelődés Háza, 8000 Székesfehérvár, Fürdősor 3. 

Szolnok (ingyenes), Tisza Mozi, 5000 Szolnok, Templom út 4.

Szombathely (ingyenes), VMÉK tárgyaló, 9700 Szombathely, Thököly utca 14.

Közvetítési helyszín: AVKF Budapesti Campus (1201 Budapest, Török Flóris utca 227.) , ahonnan webes közvetítéssel lehet követni a konferenciát és interaktív módon lehet résztvenni a konzultációban

Részvételi díj Budapesten: bruttó 3.000 Ft (a részvételi díj a konferencia étkezési díja )

Jelentkezés és részletes program: https://tervlap.hu/rendezveny/index/nev/tervezoi_muvezetes_ami_a_szakembertol_elvarhato

 

Csanády Pál
Artifex Kiadó Kft.
1119 Budapest, Bikszádi u. 25.
Telefon: +36-1-783-1711, Fax: +36-1-783-6360
Mobil: +36-20-3124-514
http://tervlap.hu/
www.epitesimegoldasok.hu
www.kamaraikepzesek.hu

FB: Metszet & Építési Megoldások

Helyszín: 
Pécsi Tudományegyetem, 7624 Pécs, Boszorkány út 2. A-019 terem
Időpont: 
2019. február 13. 09:00