Keresendő szöveg:


Energetika 2.0 szabadon választható továbbképzés
2015. november 11., szerda

A Déldunántúli Építész Kamara akkreditált kreditpontos szabadon választható továbbképzésére kerül sor 2015. december 4-én Szekszárdon, a Bormúzeum és Rendezvényközpontban. Jelentkezési határidő: 2015. december 1. A konferenciát a MÉK akkreditálta, továbbképzési érték: 1,5 pont.

A továbbképzés Miniszterelnökségi Támogatás segítségével valósul meg!


Az előadás célja megmutatni, hogy az építészek kezében lévő CAD alapú szoftverek és az energetikai méretező szoftverek között, oda – visszaható élő kapcsolatot létesítve, hosszadalmas manuális számítások nélkül, már vázlattervi fázistól egyensúlyban tartható az építészeti design és épület energiaigénye.

Az előadók különböző tervező szoftvereken, bemutatják, hogy a létrehozott, sokszor még képlékeny épületmodellek, hogy vihetők át energetikai méretező szoftverekbe, az ott kapott eredmények felhasználásával az épületet mely irányban célszerű továbbfejleszteni, hogy az a megrendelő vagy az aktuális rendeletek számszerű kívánalmainak megfeleljen.

Az előadások során bemutatjuk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • a geometriai hőhidak mentén keletkező hő áramok milyen globális hatást fejtenek ki az épület egészére, ezek hatását- a napi tervezési gyakorlatban-, milyen megoldásokkal lehet kezelni.

  • a Hőhíd katalógusok tervezési gyakorlatban való alkalmazásának módját

  • a TNM rendelet és a PHPP számítás közötti eltéréseket – azonosságokat. Az eltérő számítási metódusok, hogyan szolgálják mégis ugyanazt a célt.

Helyszín: Szekszárdi Bormúzeum 7100 Szekszárd Fürdőház u.14.

Időpont: 2015. december 04.

Tervezett tematika:

8.30-Regisztráció

8.55-Megnyitó

9.00-9.45. prof. Fülöp László dr.

A geometriai hőhidak fogalma az épületszerkezetekben. Hő áramok és felületi hőmérsékletek. Részletes számítások, vonalmenti hőátbocsátási tényező, hőátvitel a talajban vonatkozó szabványok ismertetése egy-egy példán keresztül,Ψi és Ψe közötti különbségek.

9.50.-10.30 Horváth Róbert

CAD Épületmodell feldolgozása illetve előkészítése energetikai számításhoz.

10.30.-11.30 Baumann Mihály

importált épületmodellel végezett számítások bemutatása, rétegterveken belüli hőhidak nyílászárók kezelése összetett épületmodelleken Bausoft Winwatt Szoftver segítségével.

11.30.-12.00 Büfé

12.00.-13.00 Horváth Róbert

Épületek energetikai számítása Archicad +ECO Designer Star program segítségével. Kapcsolatok más speciális energetikai méretező és tanúsító szoftverek irányába

( WinWatt , PHPP), hőhíd szimuláció bemutatása.

13.00-14.00 Benécs József

Passzivházak méretezési gyakorlata designPH +PHPP8 szoftver segítségével, a hazai TNM rendelet és PHPP számítás közötti eltérések ismertetése.

14.00-15.00 Termék specifikus megoldások bemutatása ingyenesen letölthető segédprogramokkal Krasz Antal (Alukoenigstahl) Függönyfalak U értékének meghatározása Horváth Attila (Ytong) Ytong-Silka csomópontok vonalmenti hőhidak meghatározása Energie-ENEV hőhidkatalógussal, élő épületmodellen bemutatva.

Részvétel 50 főig előzetes kamarai jelentkezés alapján.

Jelentkezési határidő: 2015.december 1.

A továbbképzés kamarai tagokank ingyenes!

www.bormuzeumszekszard.hu

ONLINE REGISZTRÁCIÓ

Akik nem rendelkezik Google-os hozzáféréssel, az leadhatja jelentkezését e-mailben is a ddek.pecs@t-online.hu címen, név, lakcím, kamarai nyilvántartási szám, telefon, e-mail cím megadásával is!

 

Kapcsolódó állományok:
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505