Keresendő szöveg:


Épülhet a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont
2009. május 22., péntek

A Gropius Építőipari és Kereskedelmi Zrt. nyerte a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárást.

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Jogi és Ügyrendi Bizottsága által kiírt közösségi értékhatárt meghaladó, nyílt, feltételes közbeszerzési eljárást januárban érvénytelennek nyilvánították, Márciusban a bizottság új eljárás kiírását rendelte el. Az eljárás során a Baranya Megyei Önkormányzat a Pécsi Tudományegyetem nevében is eljárt.
A felhívásra 5 cég – a Strabag-MML KFt., a HM Konzurcium, a Pécs 2010 Konzurcium, a Gropius Építőipari és Kereskedelmi Zrt., valamint a KSS_2009 Konzorcium – tett ajánlatot.
A Bíráló Bizottság munkájában a Baranya Megyei Önkormányzat részéről Horváth Zoltán alelnök, valamint Oszoli Dénes főépítész vettek részt.

A Bíráló Bizottság 2009. május 15-i ülésén a beérkezett ajánlatokat értékelve a következő javaslatokat tette meg:

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága a Bíráló Bizottság javaslata és a szakvélemény alapján, a Közgyűlés Elnöke véleményének megismerése után, az EKF Pécs-2010 program keretében lefolytatott, „Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont kivitelezése” tárgyú közösségi értékhatárt meghaladó nyílt közbeszerzési eljárásban beérkezett ajánlatok közül az összességében legkedvezőbb ajánlatot tevő Gropius Építőipari és Kereskedelmi Zrt. nettó 3.798.480.000, -HUF ajánlati árral benyújtott ajánlatát hirdeti ki nyertes ajánlatnak.

A vállalkozó 329 nap alatt építi fel az épületet, amelyet így 2010 májusában adhatnak át.


Videó a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontról

Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505