Keresendő szöveg:


Elkészült Pécs város vizuális arculatának koncepcióterve
2008. október 7., kedd

A vizuális arculatterv-koncepció olyan alapelveket dolgoz ki a városra amelynek alapján az egyes városrészekre, a közterületekre, utcákra és terekre konkrét közterületi arculatterv pályázatok hirdethetők, illetve irányok határozhatók meg konkrét közterületi arculattervek megvalósításához.

Pécs Megyei Jogú Város közgyűlésének Városfejlesztési Bizottsága 86/2007 (09.11) számú állásfoglalásában úgy döntött, hogy Pécs város vizuális arculati koncepciójának elkészítése
tárgyában ajánlattételi felhívást tesz közzé.

A beérkezett ajánlatok alapján a Városfejlesztési Bizottság a koncepcióterv elkészítésére a Szín és Fény Nemzetközi Alapítvány munkacsoportjának ajánlatát javasolta a Gazdasági Bizottságnak elfogadásra. A Gazdasági Bizottság az ajánlást lezáró döntésében, 427/2007 (11.12) sz. határozatában az Alapítvány tervező csoportját nyilvánította nyertesnek.

A nyertes pályázó egy olyan szakmai anyag, tanulmány elkészítésére vállalkozik, amely alapelveket dolgoz ki Pécsre a városra – mint vizuális egységre

Olyan vizuális arculatterv-koncepciót határoz meg, amelynek alapján – a későbbiek során – egyes városrészekre, a közterületekre, utcákra és terekre vagy más vizuális részegységekre konkrét közterületi arculatterv pályázatok hirdethetők.

Pécs vizuális arculatterv-koncepciójának letöltése:
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505