Keresendő szöveg:


Kis Esti Vitázó kerestetik!
2012. november 8., csütörtök

PÉCS2030... Mire építhetünk Pécs jövőképének tervezésekor? Pontosabban hogyan is kellene a jövő megtervezésének nekiállni? A szervezők várják azok jelentkezését, akik vállalnák, hogy szereplőként részt vesznek a Pécs jövőtervezésével kapcsolatos nyilvános vitaestek valamelyikén.

 
 
"Pécs és a fenntarthatóság-vízió viszonyát" állították a szervezők a Kis Esti Viták új hármas sorozatának középpontjába. A "Kis Esti Viták - Kihívások Pécs jövőképében" címet viselő soro zat Pécs új Városfejlesztési Koncepciójának készítéséhez kíván támpontokkal szolgálni, melyekre a Koncepció készítői támaszkodni szeretnének munkájukban. Sőt, ahogy a FAL weboldalon közzétett anyagokból kirajzolódik, bíznak abban, hogy a nyilvánosság és a részvétel révén nem csak véleményekhez, de többlettudáshoz is juthatnak, ami végső soron a város érdeke.
 
A Kis Esti Vitáktól megszokott módon most is olyan szereplőket ültetnek a pódiumra, akik feltehetőleg a kérdések ellenkező megközelítéseivel szolgálhatnak. Amire viszont eddig még nem volt példa, hogy a szervezők a vitába önkéntesek csatlakozását várják. Felhívásukban kiemelik, hogy a független, önkéntes szereplő becsatlakozása tovább gazdagíthatja a megközelítések sokszínűségét, és egyúttal valódi beleszólási lehetőséget kínál a városlakók számára a Koncepció készítésébe. Remélik, hogy a pécsiek élnek a lehetőséggel. A Kis Esti Viták hátterét adó A FAL weboldalon közzétett felhívás szerint a szervezők várják azok jelentkezését, akik vállalnák, hogy szereplőként részt vesznek a Pécs jövőtervezésével kapcsolatos nyilvános vitaestek valamelyikén.

Az első vitaestet "A fenntarthatóság kihívásai és esélyei", a másodikat "Pécs és régiója", a harmadikat pedig "Mit ér a koncepció?" címmel rendezik.


Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505