Keresendő szöveg:


Az építész szakma Európában
2012. május 24., csütörtök

Az Építészek Európai Tanácsa harmadik alkalommal kezdeményez teljes körű kutatást az európai építész szakmáról. A kétévente kiküldött kérdőív lehetővé teszi a szakma változásának nyomon követését, amely különösen fontos a változó gazdasági körülmények miatt.

 
 
 
 
 
Az Építészek Európai Tanácsának kérdőíve
 
Tisztelt Kolléga!

Az Építészek Európai Tanácsa (Architects’ Council of Europe – ACE) harmadik alkalommal kezdeményez teljes körű kutatást az európai építész szakmáról és a szakmagyakorlás körülményeiről. A kétévente kiküldött kérdőív lehetővé teszi a szakma változásának nyomon követését, amely különösen fontos a változó gazdasági körülmények miatt.

A kutatáshoz elengedhetetlenül szükség lenne a különböző nemzetiségű és eltérő tevékenységet folytató európai építészek, így a magyar tervezők által is megadott mind pontosabb információkra.

A MÉK – mint az ACE tagszervezete – továbbítja a hazai építészek felé a kérdőívet és arra kéri tagjait, így Önt is, hogy ossza meg adatait, szakmagyakorlásának körülményeit és véleményét. Az információkat a rendszer bizalmasan kezeli: a kérdőív tartalma anonim módon kerül rögzítésre, ezáltal a személyre vonatkozó információk nem vezethetők vissza kitöltőjére.

A kutatás a különböző országok szakmagyakorlása közötti eltérések és azonosságok feltérképezésére irányul és kiváló lehetőséget kínál arra, hogy összehasonlíthassuk helyzetünket, problémáinkat és tapasztalatainkat más európai tervezőkével. A kérdőív kitöltésével Ön is hozzájárul, hogy a magyar szakmagyakorlás reprezentatív módon jelenhessen meg a kutatásban.

A kérdőív kitöltése körülbelül 10-15 percet vesz igénybe, és az alábbi oldalon érhető el:
http://www.tickbox.org/ACE_Home.asp?CID=15&MID=[UniqueSequentialNumber]

Amennyiben a kérdőív bármely pontjával kapcsolatban kérdése merül fel, forduljon Ian Pritchard úrhoz, az ian.pritchard@ace-cae.eu email címen.

Az eredményeket – a kiértékelést és az ACE általi elfogadását követően – az ACE honlapján teszik közzé (www.ace-cae.eu), de a MÉK honlapján is azonnal elérhetőek lesznek.

Együttműködését előre is köszönöm.

                                                     Tisztelettel:

Horváth András


 
 
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505