Keresendő szöveg:


Együttműködési megállapodás a Baranya Megyei Önkormányzattal
2016. január 15., péntek

December 17-én a a Baranya Megyei Mérnöki Kamara és a Dél-Dunántúli Építész Kamara elnökei együttműködési megállapodást írtak alá a Nagy Csabával, a Baranya Megyei Önkormányzat elnökével.


A Baranya Megyei Területfejlesztési Program véleményezése során a szakmai kamarák egyik legfontosabb megállapítása volt, hogy a fejlesztési célok előkészítése és megvalósítása során a helyi erőforrások, a helyi szaktudás, kiemelten a mérnöki és építészeti tudás kerüljön felhasználása.

A források hatékony felhasználásának egyik záloga a szakszerű előkészítés. Az együttműködés keretében egy szakmai protokoll készül, mely a megye minden önkormányzata számára előre tisztázza, hogy a fejlesztések előkészítéséhez milyen feladatsort kell végrehajtani. A folyamat szakmai felügyeletéhez a Megyei Önkormányzat igénybe veszi a Mérnök Kamara és Építész Kamara delegáltjainak segítségét.

A BMMK és DDÉK az együttműködés keretében támogatást tud nyújtani a pályázók részére az adott feladat tervezéséhez leginkább alkalmas versenyeztetési forma kiválasztására. A versenyeztetést testületi döntéseken alapuló, a pályázat témájában megfelelő referenciával rendelkező mérnök és építész pályázók megnevezésével segíti.

Kapcsolódó állományok:
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505