Keresendő szöveg:


Tákékoztató a 2008. évben megújítandó, vagy 2007. évben meghosszabbított engedéllyel rendelkezők számára
2008. január 29., kedd

Tekintettel arra, hogy a fenti engedélyek érvényességi ideje öt év, azok megújítását a határozat keltétől számított öt éves határidő lejártát megelőző két hónapon belül kezdeményezni kell!

KÜLÖN TÁJÉKOZTATÓ A 2008. évben megújítandó, vagy 2007. évben meghosszabbított engedéllyel rendelkezők számára!

FIGYELEM!

Ha Ön ezt a tájékoztatót kamaránktól megkapta, az azt jelenti, hogy tervezői/szakértői/felelős műszaki vezetői/vagy műszaki ellenőri engedélye:

a.) 2008. évben lejár, így annak megújítását kell kezdeményezni, vagy
 
b.) Ön a megújítást 2007. évben kezdeményezte, azonban kamaránk egy éves határidőt írt elő a tavaly esedékes továbbképzés utólagos igazolására.

Tekintettel arra, hogy a fenti engedélyek érvényességi ideje öt év, azok megújítását a határozat keltétől számított öt éves határidő lejártát megelőző két hónapon belül kezdeményezni kell.  A megújítási kérelem benyújtásával egyidejűleg igazolni kell azonban, hogy a továbbképzésről szóló 103/2006-os kormányrendelet által előírt kötelező továbbképzést teljesörűen (óraszámban), a szabadon választhatóból pedig az időarányosan szükséges pontokat teljesítette.

2008. évben szabadon választható továbbképzésben az alábbi pontszámok szükségesek a fenti két esetben:

a.) Tekintettel arra, hogy a továbbképzési időszak 2007. január 1-jén kezdődött, megkezdett évenként 4 pont, azaz összesen 8 pont szükséges.

b.) A tavaly megújított engedélyeknél a 2007. évre eső 4 pontot kell utólag igazolni, függetlenül attól, hogy azok egy részét a kérelmező esetleg az egy éves határidő lejártáig 2008-ban szerezte meg. Tekintettel arra azonban, hogy most már a következő öt éves megújítási szakaszban vagyunk, az így felhasznált pontérték igazolások még egyszer, a következő megújításkor nem használhatók fel.

Mi a teendő?

Kamaránk a Somogy Megyei Mérnöki Kamarával közösen kötelező továbbképzést kíván indítani önköltségi áron. Kérjük, amennyiben még nem teljesítette az Ön számára kötelező továbbképzést és igényt tart a kamara által indított tanfolyamra, azt jelen levelünkhöz mellékelt igénylőlap kitöltésével és benyújtásával jelezze titkárságunkon. A tanfolyam várható költsége tagok számára kedvezményesen 10.000.-Ft/fő. Időpontja: 2008. április-május.

Azon tagjainknak, akiknek jogosultsága az első félévben várhatóan lejár és jelentkeztek a kamara által indítandó továbbképzésre, engedélyét feltételesen, a kötelező továbbképzés határidőben történő teljesítése mellett meg tudjuk újítani.

A továbbképzéssel, vagy az engedéllyel kapcsolatos megújítással titkárságunkhoz fordulhatnak elektronikus úton a lenti e-mailcímen, ill. ügyfélfogadási időben telefonon, vagy személyesen.


Kaposvár, 2008. január 18.


                    Tisztelettel:


        Molnár Árpád                                            Dr. Gáts Andrea
a Somogy Megyei Építész Kamara          a Somogy Megyei Építész Kamara
         elnöke                                                          titkára

 
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505