Keresendő szöveg:


Beszámoló az ÁTHATÁSOK 2.0 építész és design programsorozatról
Máté János
2013. szeptember 25., szerda

A Szekszárdi Szüreti Napok ideje alatt  idén másodszor rendezték meg az ÁTHATÁSOK programsorozatot ÁTHATÁSOK 2.0 címmel szeptember 20-21 között Szekszárdon.

Idén a térépítés és képzőművészet kapcsolatát jártuk körbe, két eltérő témát és kiállítást dolgoztunk fel. A két anyag a 2010-es Pécsi Kulturális Főváros (EKF) „Építészet és Kontextus” rendezvénysorozatához kapcsolódott, annak egy sajátos utóélete.
 
 
 
 
 
TÉRÉPÍTÉS EURÓPÁBAN

A Velencei Egyetem Urbanisztikai Tanszékének több mint 60 tablóból álló gyűjtéséből szubjektív válogatást mutattunk be a Bezerédj utcai épület átjárójában és belső udvarán.


 
VICTOR VASARELY NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI PÁLYÁZAT 2013
 
A pályázat második fordulójában részt vett 10-pályaműből és a nyertes Imre Péter szobrász és Máté Tamás építész megvalósult alkotásából kiállítást rendeztünk az épület belső kiállító terében.


 
A rendezvényt Horváth András a DDÉK Elnöke nyitotta meg, és a megnyitó után a 2013-as Vasarely Nemzetközi Művészeti Pályázattal kapcsolatban három előadást hallgattunk. Horváth András, Bencze Zoltán ötletgazdák a pályázat előzményeit ismertették, és Imre Péter szobrász és Máté Tamás építész az idei év nyertes és megvalósult alkotását mutatták be.

 
A programsorozatról részletes és folyamatosan frissülő tartalom elérhető:
www.athatasok.blogspot.com

A beszámolót összeállította:

Máté János
DDÉK alelnök
a rendezvény szervezője
 
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505