Keresendő szöveg:


Év Háza 2011
2011. április 24., vasárnap

A 2011-ben negyedik alkalommal meghirdetésre kerülő Év háza pályázaton ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók legfeljebb 4 lakásos lakóépületei. Pályázni április 5-től lehet a 2011-es Év háza díjra, melynek fődíja idén is 500.000 Ft készpénz.

„Nyakig ülve a válságban, a tartalékokat beosztva, felélve, megbízókra vár az építész társadalom. Egyikünk sem lát a jövőbe, senki nem tudja, hogy meddig tartanak a szűkös napok. Egyet viszont tudunk, hogy meg kell tanulnunk takarékosabban élni. Takarékosabb házakat építeni. Hiszem, hogy lehet szerényebb anyagi körülmények között is jó építészetet csinálni. Lesznek-e bizonyító erejű munkák 2011-ben?”
 /Nagy Tamás DLA, a Bíráló Bizottság elnöke/

A 2011-ben negyedik alkalommal meghirdetésre kerülő Év háza pályázaton ismét megmérettetnek a családi házak, nyaralók és a max. 4 lakásos lakóépületek a fent idézett szempontok szerint. Az Év háza díj az első olyan, fiatalok, pályakezdők, elsőtervesek számára is elérhető pénzdíjas pályázat, amely külföldi bemutatkozásra is alkalmat ad a Magyar Építőművészek Szövetsége által gondozott Visegrádi Négyek Családi Házai kiállítás kapcsán, melynek magyar anyagát a beérkező pályázatok közül választja ki a neves építészekből álló Bíráló Bizottság.
 
A pályázat célja, hogy megismertesse, számba vegye azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek a fenti idézet gondolatait tükröző szemléletváltást mutatják mind építészeti, mind környezeti, mind gazdasági szempontból. A részletes pályázati kiírás letölthető a www.evhaza.hu oldalról.

 
 
Határidők, dátumok:
 
A pályaművek beadása: 2011. május 16. 15:00 óra
Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2011. október 3., az Építészet Világnapján.
 
Zsűri tagjai 2011-ben:
 
Elnök:
  • Nagy Tamás DLA, építész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Építész Tanszékének vezetője  
Társelnökök:
  • Kálmán Ernő DLA, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke
  • Noll Tamás a Magyar Építész Kamara elnöke
  • Szoják Balázs, az „Év háza” díj kurátora  
Tagok:
  • Körtvélyesi Istvánné, a korábbi „Év háza” díj kurátora
  • Tóth Elek dr., a BME Magasépítési Tanszék docense, tanszékvezető helyettes
  • Tóth Balázs építész, a MÉSZ delegáltja,
valamint, a 2010-ben Ybl Miklós-díjjal kitüntetett építészek: Kalmár László, Klenk Csaba, Kruppa Gábor, Mikó László, Zsuffa Zsolt.
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505