Keresendő szöveg:


Liget Budapest Nemzetközi Építészeti Tervpályázat
DDEK
2014. február 28., péntek

http://www.ddek.hu/download.php?id=2121
2014. február 27-én megkezdődött a Liget Budapest Nemzetközi Építészeti Tervpályázat regisztrációja. Az öt épületre négy külön felhívás jelent meg a www.ligetbudapest.org honlapon.

Az öt épületre négy külön felhívás jelent meg a www.ligetbudapest.org honlapon: a Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza épületeire valamint az Új Nemzeti Galéria és a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum közös épületére egy-egy, a FotóMúzeum Budapest és a Magyar Építészeti Múzeum ikerépületeire pedig egy közös pályázatot tettek közzé.
 
A regisztráció ingyenes, és ingyenesen tölthetik le a pályázati dokumentációt a honlapról.
 
A Szépművészeti Múzeum Budapest és a Magyar Állam 100%-os tulajdonában álló Városliget Zrt. mint közös kiírók, nyílt, nemzetközi kétfordulós építészeti tervpályázatot hirdetnek a Liget Budapest projekt keretében tervezett múzeumi épületek megtervezésére, a budapesti Városliget területén.
 
A Liget Budapest az új épületekkel, a Városliget zöldfelületének teljes megújításával, valamint a már itt működő intézmények rekonstrukciójával és fejlesztésével a jövőben Budapest egyik meghatározó, Európa-szerte ismert turisztikai és kulturális desztinációja, családi élményparkja lesz.
 
Jelen hirdetmény négy, egymástól független, hasonló feltételekkel és párhuzamosan futó tervpályázat hirdetménye, amelyek összesen öt épület tervezésére vonatkoznak.
 
A négy pályázat:
 
1.       Az Új Nemzeti Galéria és a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum új, közös épületének megtervezése
 
2.       A Néprajzi Múzeum új épületének tervezése
 
3.       A Magyar Építészeti Múzeum, illetve a Fotó Múzeum Budapest két önálló épületből álló komplexumának tervezése
 
4.       A Magyar Zene Háza új épületének tervezése
 
A négy tervpályázat azonos szabályrendszer szerint, azonos bírálóbizottsággal, és azonos értékelési rendszereknek megfelelően zajlik.
 
Kapcsolódó állományok:
Kapcsolódó linkek:
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505