Keresendő szöveg:


A MÉK és a BÉK tájékoztatója a 300 m2 alatti lakóépületek tervezési kérdéseiről
2016. február 12., péntek

Az Építési törvény módosítása és a hozzá tartozó kormányrendelet sajátosan új helyzetet teremtett a 300 m2 alapterületű lakóépületek tervezése és kivitelezése terén. Ennek megfelelően a MÉK és a BÉK közös tájékoztató fórumot szervez FUGA Budapesti Építészeti Központban 2016. február 16. 14 órai kezdettel.


Az Építési törvény módosítása és a hozzá tartozó kormányrendelet sajátosan új helyzetet teremtett a 300 m2 alapterületű lakóépületek tervezése és kivitelezése terén. A jogszabály-változások a Kamarát is váratlanul érték, szakmai egyeztetés nélkül születtek meg ezek az új szabályok. Miközben a MÉK minden lehetséges eszközzel azon dolgozik, hogy a szakmai szempontokat vissza lehessen hozni a jogrendbe, szükséges a tagság tájékoztatása a szakmagyakorlás feltételeiről a jelen helyzetben, majd a várható módosításokat követően is. Ennek megfelelően a MÉK és a BÉK közös tájékoztató fórumot szervez, az alább részletezettek szerint:

  1.  Megnyitó – Bálint Imre DLA,  a BÉK elnöke
  2.  Kamarai egyeztetésekről tájékoztatás – dr. Hajnóczi Péter, a MÉK elnöke, Szalay Tihamér és Turi Attila, a MÉKalelnökei
  3.  A Szakmafelügyelet ismertetése a jelenlegi helyzetről – Csapó Balázs, a BÉK Szakmafelügyelet elnöke
  4.  A szakmai felelősség kérdései – dr. Enczi János ügyvéd
  5.  Kérdések - válaszok

A rendezvény helyszíne: FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi S. u. 5.)

Időpontja: 2016. február 16. 14 óra

 

Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505