Keresendő szöveg:


Zöld út két kulcsprojektnek
2008. október 31., péntek

10 milliárd forint európai uniós támogatás megítélésével fontos mérföldkőhöz érkezett a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program két beruházása, a Pécsi Konferencia- és Koncertközpont (Opus2010) és a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont (Kaptár) projekt.

A részletes projektjavaslat kidolgozását követően a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 2008 augusztusban fogadta be a projekteket. Az elmúlt két hónapban az Ügynökség külső, független szakértők bevonásával értékelte a két, egyenként több mint 3000 oldalas pályázati dokumentáció részeként, Pécs integrált városfejlesztési stratégiáját, akcióterületi tervét, kulturális stratégiáját, a projektekről szóló megvalósíthatósági tanulmányokat, az engedélyezési tervdokumentációkat és a tételes költségvetéseket.
 
A projektek megfeleltek a szakmai értékelési kritériumoknak, így a Bíráló Bizottság változatlan költségvetéssel, a Támogatási szerződés megkötéséhez szükséges feltételekkel, támogatásra javasolta azokat. A Nemzeti Fejlesztés Ügynökség jóváhagyta a Bíráló Bizottság javaslatát, így a Pécsi Konferencia- és Koncertközpont 5,2 milliárd forint, a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont 4,6 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesül.

Forrás: pecs2010.hu
 
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505