Keresendő szöveg:


Design Award 2011.
2011. október 7., péntek

2011. október 6-án, a Szépművészeti Múzeumban első alkalommal adták át a hg.hu Design Award trófeáit. A hg.hu által alapított díjjal öt kategóriában a magyar design közelmúltjának legjobb eredményeit ismerték el.

Az első díj az Építészet kategóriában megosztva az elmúlt évek legjelentősebb hazai kulturális épületének, a pécsi Kodály Központnak (tervezők: Fialovszky Tamás, Hőnich Richárd, Keller Ferenc, Sólyom Benedek, belsőépítészet: Rádóczy (f) László, Tolnai Zsolt István) valamint a nemzetközi sajtóban is nagy sikert aratott badacsonytomaji Bazaltbor Laposa Pincészetnek (tervezők: Kis Péter és Molnár Bea) járt.

Kodály Központ - Pécs

A finalisták közé a pannonhalmai Cseider-völgy zarándokháza és erdei kápolnája, valamint a 12. Velencei Nemzetközi Építészeti Kiállítás Magyar pavilonjának kiállítása került. Az indulók között volt még három pécsi, illetve Pécs környéki vonatkozású munka, a 48-as tér átépítése (tervezők: Tamás Anna Mária, Kovács-Andor Krisztián), a Hartung Saloon (tervezők: Szösz Klaudia, Rohoska Csaba, Mima Építész Műhely Kft.), illetve a Kozármisleny városközpont és Szolgáltatóház épülete (tervező: Veres Gábor DLA, Medvegy Gabriella DLA, Kis János, Perényi László DLA, Jeszták Ursula, Pallós Balázs, Brandmüller László).

Bazaltbor Laposa Pincészet

Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505