Keresendő szöveg:


Open Days - régiók és városok európai hete
2008. október 6., hétfő

Idén 6. alkalommal kerül sor az "OPEN DAYS - régiók és városok európai hete" rendezvényre, amely a regionális és kohéziós politika által érintett szereplők legjelentősebb európai találkozója. A programok területi szinten is folytatódnak, így Pécsett is október 2-16-ig a CsészényiTér2010 EKF Infopontban.

Brüsszelben 2008. október 6-9. között kerül megrendezésre, majd októberben területi szinten is folytatódik, így Pécsett is október 2-16-ig a CsészényiTér2010 EKF Infopontban. Az OPEN DAYS rendezvény lehetővé teszi a régiók és városok számára, hogy megismertessék az európai politikákkal kapcsolatos bevált gyakorlataikat, elmondhassák, hogy azok hogyan tökéletesíthetők, hogyan alakíthatók elvárásaiknak megfelelően, kicserélhessék a gazdasági sikerességgel kapcsolatos ötleteiket és receptjeiket, hangsúlyozhassák, hogy készek partnerségben dolgozni olyan témákban, mint a regionális fenntartható fejlődés, a munkahelyek teremtése, a szociális védelem, az éghajlatváltozás elleni harc, a kutatás, a fejlesztés, a kultúrák közötti párbeszéd - vagyis minden olyan fontos témában, amelynek megoldásához Európa képes hozzájárulni.
 
A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program népszerűsítésére több helyszínen kerül sor az Open Days alatt. A Say - Pécs (tájékoztató anyag mellékelve) rendezvény lehetőséget ad a pécsi kulturális élet szereplőinek bemutatkozására is, melynek helyszíne Brüsszelben a Place de la Luxemburg közvetlenül az Európai Parlament szomszédságában. A rendezvényen koncertekkel, táncelőadásokkal, filmvetítésekkel és gasztronómiai kínálattal várják az érdeklődőket. A fellépők között lesz pl. Góbi Rita, táncművész, a SingasProject és a Pécsi Bordalnokok is.
 
Pécsett 2008. október 6-16-ig Open Plans - Nyílt tervek címmel a CsészényiTér2010 EKF Infopontban egy kiállítás lesz, melynek célja, hogy felhívja a polgárok figyelmét arra a lehetőségre, hogy a helyi és regionális fejlődés uniós alapokból is támogatható a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében.
 
A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa program hangsúlyozza a főként tudáson, innováción, a kulturális szolgáltatások helyi szintjén, valamint a városra és a régióra jellemző életminőségen alapuló versenyképesség fontosságát. A "Nyílt tervek" elnevezésű kiállítás konkrét infrastrukturális fejlesztési tervek által kívánja bemutatni a polgároknak, hogy az Európa Kulturális Fővárosa projekt hogyan képes hozzájárulni a regionális fejlesztéshez, valamint az uniós alapok hogyan segíthetik elő a projekt sikerességét.
 
A rendezvény ideje alatt és utána a CsészényiTér2010 EKF Infoponton Pécs és a régió polgárai a már összes lezárult tervpályázat, a beruházások látványterveit, makettjeit, animációit tekinthetik meg, továbbá október 8-10-ig és 13-14-én rádiós műsor keretében és fogadóórák ideje alatt egyéb kérdésekre kaphatnak választ a Pécs2010 EKF programmal és az Európai Unióval kapcsolatban.
 
Forrás: pecs.hu
 
PROGRAM
 
Október 8-án
EU információs Nap
EU-Vonal - EU tájékoztató szolgálat
EU pályázati tanácsadás

Tegye fel kérdéseit a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programmal kapcsolatban!
Témákra lebontva fogadóórák október 9-10-én és 13-14-én 16-17 óráig
Ezeken a napokon 15-17 óráig élő rádióműsor a Mediterrán Rádió frekvenciáján (Fm 101,2)

Október 9-én
Téma: OPUS2010 Konferencia és Koncertközpont
Vendég: Dr. Merza Péter, fejlesztési igazgató

Október 10-én
Téma: Zsolnay Kulturális Negyed
Vendég: Sztanics Gábor, fejlesztési projektmenedzser

Október 13-án
Téma: Közterek és Parkok újjáélesztése és Múzeumok utcájának rekonstrukciója
Vendég: Farkas László, fejlesztési projektmenedzser

Október 14-én
Téma: Kaptár Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont
Vendég: Dr. Merza Péter, fejlesztési igazgató

Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505