Keresendő szöveg:


Nagy sikerrel zárult a PTE városfejlesztési konferenciája
2011. május 25., szerda

Nagy érdeklődéssel kísért, jelentős nemzetközi szakmai konferenciának adott otthont a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kara (PTE PMMK) 2011. május 19-én.

Óriási siker volt az operatív városfejlesztés bevált európai és hazai eszköztárát bemutató konferencia. Magyar, horvát és francia résztvevőkkel megtelt a PTE Pollack Mihály Műszaki Kar (PTE PMMK) 200 fős előadóterme.
 
A rendezvény a Városfejlesztés Zrt. kezdeményezésének és szakmai előkészítő, szervező munkájának köszönhetően került megrendezésre a PTE PMMK és a Magyarországi Francia Nagykövetség, valamint a Francia Intézet között kialakított együttműködésnek köszönhetően, a Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) Tolnai-Baranyai területi csoportjának segítségével.
 
A magyar EU-elnökség időszakára szervezett építészeti és urbanisztikai rendezvényekhez kapcsolódó civil szakmai kezdeményezésként európai együttműködéssel megszervezett szakmai program megvalósításában partner volt a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága (MTA PAB) és a Dél-Dunántúli Építészkamara (DDÉK) is.
 
A konferencia kiemelt előadója Michel Rousset főépítész és vezető urbanista, a párizsi Politikatudományi Intézet - a Science Po, az „urbanisztika európai Harvardjának" - professzora, a városfejlesztési képzés egyik vezetője, három évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező gyakorló városrendező-városfejlesztő volt.
 
 
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505