Keresendő szöveg:


Vasarely pályázat a köztéri művészetért
2010. május 12., szerda

A Dél-Dunántúli Építész Kamara, együttműködésben Pécs Városával, az Aix-en-Provence-i Vasarely Alapítvánnyal és a pécsi Robert Bosch kulturális managerrel a „Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa“ program keretében versenyt ír ki „Victor Vasarely Nemzetközi Művészeti Pályázat a Köztéri Művészetért” címmel.

Pécs művészeti szerepének növelése érdekében, a Dél-Dunántúli Építész Kamara, együttműködésben Pécs Városával, az Aix-en-Provence-i Vasarely Alapítvánnyal és a pécsi Robert Bosch kulturális managerrel a „Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa“ program keretében versenyt ír ki „Victor Vasarely Nemzetközi Művészeti Pályázat a Köztéri Művészetért” címmel.

Mindemellett azonban szem előtt tartandó a művészeti utánpótlás bevonása a határátlépő folyamatokba. Kézenfekvő tehát a már említett partnerekkel és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával együtt meghirdetni Pécs és Aix-en-Provence diákjainak a „Victor Vasarely Művészeti Verseny“-t, melynek célja a köztéri művészeti pályázat díjának megtervezése. Mindkét pályázat lebonyolítása a DDÉK által kezdeményezett „Építészet és Kontextus“ programsorozat keretein belül történik.
 
Kapcsolódó állományok:
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505