Keresendő szöveg:


Megújul a Lakits Villa
2011. július 13., szerda

Egy évtizedekig elhanyagolt műemlék kap új funkciót Pécsett a Szabadság úton, egy vegyes finanszírozású beruházásnak köszönhetően. A Lakits Villa 2012 második felétől inkubátorházként a szolgáltató szektorban működő kezdő mikro-, kis- és középvállalkozások székhelye lehet.

Az EKF-projektek közelgő lezárultával sem fejeződnek be a korszerű ingatlanfejlesztések Pécsett. A Lakits-villában 200 millió forintos beruházással, a DDOP pályázatán elnyert támogatás segítségével jön létre a Pécsi Üzleti és Virtuális Inkubátorház.

Az 1870-es években épült műemléki épület külső megjelenését egykori szépségéhez méltón állítják helyre, ami természetesen a Műemlékvédelem segítő jelenlétével zajlik.

A belső terek közel 800 m2 hasznos alapterületet adnak. A kedvezményes feltételekkel bérelhető 11 irodához további tárgyalók, időszakosan bérelhető irodák, konferenciaterem, oktatóhelységek, műhelyek és raktárak is kapcsolódnak. A vállalkozásbarát, versenyképességet elősegítő infrastrukturális környezet, valamint szakmai szolgáltatások biztosítása mellett, a Lakits-villa virtuális inkubátorházként is működik majd, azaz a vállalkozásoknak nem feltétlenül kell beköltözniük ahhoz, hogy üzleti-gazdasági-pénzügyi szakmai segítséget kapjanak.
 

A projektindító sajtótájékoztatón Csordás Zoltán, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség pályázati igazgatója elmondta, hogy a pályázat megnyerését övezi a legnagyobb figyelem, azonban az érdemi rész, a megvalósulás, a mérhető eredmény a legfontosabb.

Gyürüs-Kutnyánszky Ivette, a pályázat írója azt mondta, az itt megvalósuló szolgáltatások elsősorban szolgáltatói iparban tevékenykedő kezdő vállalkozásokat, friss diplomás szakembereket és a női vállalkozókat szólítják majd meg. A klasszikus irodabérlés mellett, Pécsett egyedülálló módon részmunkaidős használatra is lehetőség nyílik, azaz néhány órára is bérbe lehet venni bizonyos irodákat, tárgyalókat vagy az oktatótermeket.

Kovács Zsolt, a Lakits Villa Kft. ügyvezető igazgatója megköszönte az eddig kapott segítséget, majd elmondta, nem csak üzleti megfontolások, de erős érzelmi szálak is befolyásolták a projekt elindítását.

A 2012. július végére elkészülő projekt 133 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Dél-Dunántúli Operatív Program „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése – ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása” című pályázati konstrukció keretében.
 
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505