Keresendő szöveg:


Felújítási seregszemle öt helyszínen
2016. szeptember 29., csütörtök

Öt helyszínes konferenciasorozat a felújításról, a jogalkotástól az épületszerkezeti részletekig, az alapozástól a tetőig szeretnénk végigtekinteni a terület aktuális újdonságait, követhető példáit, elkerülhető buktatóit. A konferenciasorozat 1,5 pontos. Újdonsága, hogy kamara-kiállítás kíséri, mely az egyes régiók legjelentősebb felújításait mutatja be az elmúlt három évből.


A felújítás soha nem egyszerű feladat, és jelentős mértékben a hozzáadott mérnöki tudáson múlik, hogy értéknövelő, értékteremtő beruházássá válik vagy hamar avuló, tönkremenő, sőt kárt okozó beavatkozássá. Őszi sorozatunkon a jogalkotástól az épületszerkezeti részletekig, az alapozástól a tetőig szeretnénk végigtekinteni a terület aktuális újdonságait, követhető példáit, elkerülhető buktatóit.

Az épületszerkezeti részletekkel, hibákkal foglalkozik előadásában dr. Tóth Elek címzetes egyetemi tanár (BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék), bemutatva – hatalmas szakértői tapasztalatából – az elkerülhető típushibákat. A július elsején hatályba lépő új településkép-védelmi törvényt opponálja és a gyakorlati tennivalókat bemutatja Ráday Mihály, a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó.

Együttműködő partnerünk az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület.

A konferencia levezető elnöke Csanády Pál okl. építész, a Metszet főszerkesztője.

MÉK (2016/135): 1,5 pont

 

Helyszínek és időpontok:

Kecskemét – 2016. szeptember 30. – Kecskeméti Főiskola – Tudósház (6000 Kecskemét, Homokszem utca 3-5.)

Székesfehérvár – 2016. október 6. – Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Középiskolája (8000 Székesfehérvár, Deák Ferenc utca 11.)

Keszthely – 2016. október 18. – Balatoni Múzeum (8360 Keszthely, Múzeum utca 2.)

Budapest – 2016. október 26. – Fuga Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

Nyíregyháza – 2016. november 3. – Kereskedelmi és Iparkamara székháza (Nyíregyháza, Széchenyi utca 2.)

 

További részletek:

http://tervlap.hu/rendezveny/index/nev/felujitasi_seregszemle

 

Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505