Keresendő szöveg:


Térépítés Budapesten
2011. április 20., szerda

2011. április 21-én Budapesten, a FUGA Kulturális Központban, Mohácsi Sándor táj-és kertépítész – a pécsi Széchenyi tér és a Tettye megújításának egyik tervezője - nyitja meg a "Térépítés Európában" című kiállítást. A példák között szerepelnek a Pécs2010 EKF során átalakított pécsi közterületek tablói is.
 

A "Térépítés Európában" című kiállítás a Velencei Egyetem által összeállított kiállítás az ÉPÍTÉSZET ÉS KONTEXTUS program keretében rendezték 2010 nyarán. A pécsi kiállítás nagy sikernek örvendett a nyitva tartás két hónapja alatt. Augusztusban a Paksi Képtárban volt látható, ahol az Országos Főépítészi Konferencia társrendezvényeként mutattuk be. Novemberben a Győri Egyetem Építész Műteremházában szerepelt.
 
2011. április 21-én Budapesten, a FUGA Kulturális Központban, Mohácsi Sándor táj-és kertépítész – a pécsi Széchenyi tér és a Tettye megújításának egyik tervezője - nyitja meg a Térépítés Európában kiállítást. Az eredeti kiállítás kurátorai közben úgy döntöttek, hogy a törzsanyagban szerepeltetni fogják a Széchenyi teret. Ilyen módon megvalósult a kezdeményezés egyik alap célkitűzése: Pécs városfejlesztésének egyik fontos eleme nemzetközi összefüggésben lesz látható. 
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505