Keresendő szöveg:


A 21. század kihívásai a mérnökképzésben és a kutatásban
2008. szeptember 2., kedd

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kara és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közösen szervezte meg az International Conference on Engineering Education (ICEE) című konferenciát július 27. és augusztus 1. között.

 Az esemény témája „A 21. század kihívásai a mérnökképzésben és a kutatásban”.
A Pécsett és Budapesten rendezendő konferenciára 430 előadásvázlatot küldtek 60 országból, különösen nagy érdeklődés mutatkozott az Egyesült Államokból, Brazíliából, Angliából.

A konferenciát dr. Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem rektora nyitotta meg, a Pollack Mihály Műszaki Kar nagyelőadójában. A PTE PMMK részéről Kukai Tibor professzor köszöntőjében a Pollack 2005-ben elhunyt korábbi dékánja, dr. Bársony János emlékének ajánlotta a rendezvényt, aki három éve még részt vett az akkor Csehországban rendezett konferencián. Mecsi József, a PTE PMMK dékánja szintén méltatta Bársony János munkásságát, majd az ICEE kapcsán hozzátette: az idei rendezvény rendkívül gazdag lesz, hiszen a 14 szekcióban elhangzó előadások absztraktjai 2100 oldalt ölelnek fel, s a poszter szekcióban is 100 tudományos összefoglaló tekinthető meg.
 
Moson Péter, a BME Természettudományi Karának dékánja a csütörtöki programra hívta fel a figyelmet, mely egyben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 225 éves jubileumi ünnepségsorozatának zárása lesz. A felszólalók közt volt Win Aung is, aki idén márciustól immár a PTE díszdoktora. Végül az ostravai VSB Technical University rektora, dr. Tomas Cermak üdvözölte az egybegyűlteket, s szólt arról is, hogy Csehországban is egyre többen választanak könnyedebb tanulmányokat a mérnökképzésnél, ezért is fontos a technológiai fejlődés mellett az oktatás kérdéseiről is beszélni. 

Forrás: PTE
 
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505