Keresendő szöveg:


Építészeti témájú könyvek
2009. május 20., szerda

A TERC Szakkönyvkiadó gondozásában három építészeti témájú könyv is megjelent az elmúlt időszakban. A „Családi házak”, „A modern építészet kritikai története”, valamint „Daidalosz vagy Diogenész” címmel építészet- és művészetfilozófiai írások.

Családi házak / Family houses
Kortárs magyar építészet / Contemporary Hungarian Architecture

A könyv több mint negyven, az elmúlt tíz évben Magyarországon épült családi házat mutat be. A kötet első tagja egy tervezett könyvsorozatnak, amely feltérképezi a hazai építészetet. A könyv célja  a saját értékeink meglelése és ezzel a továbblépés lehetőségének megtalálása. Kétnyelvűsége miatt külföldre is ajándékozható. Könyv formában a magyar családi házakrók az utóbbi években nem jelent meg összefoglaló mű. Ajánljuk tervezőknek, kivitelezőknek, építtetőknek.

248 oldalas, színes, keményfedeles, magyar/angol nyelvű könyv
Ára: 4800 Ft (áfával).

------------------------------------------------

A modern építészet kritikai története 2., bővített kiadás
 
Kenneth Frampton korunk egyik legismertebb építészettörténésze és építészeti kritikusa. Az 1980-ban megjelent összefoglaló-áttekintő műve magyarul a TERC Szakkönyvkiadó gondozásában 2002-ben. Könyvét később kibővítette egy fejezettel, amely most magyarul is napvilágot lát a mi 2. kiadásunkban.   
 
552 oldalas
Ára: 5800 Ft (áfával).

-------------------------------------------------

Daidalosz vagy Diogenész
Építészet- és művészetfilozófiai írások


Hannes Böhringer (*1948) a kortárs német filozófia jelentékeny alakja, aki hazájában a művészetfilozófia élvonalbeli művelőjének számít. A braunschweigi Hochschule für Bildende Künste tanára. Korábban a düsseldorfi és a kasseli művészeti főiskolákon tanított. Vendégtanár volt a párizsi, a madisoni egyetemen, valamint a Magyar Képzőművészeti Főiskolán. Írásaiban hétköznapi jelenségek és művészeti kérdések a filozófia klasszikus problémáival összefüggésben jelennek meg. Mivel a köznyelvet tekinti irányadónak, szövegei elkerülik az akadémikus nyelvhasználat nehézkességeit és jól olvashatók.

96 oldalas
Ára: 1500 Ft (áfával).

Elérhetőség és rendelés:

www.terc.hu
konyvrendeles@terc.huDél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505