Keresendő szöveg:


HOLCIM különdíjat kapott Ifj. Kistelegdi István
2011. november 4., péntek

A Holcim Awards for Sustainable Construction építészeti világverseny hazai pályázatainak első díjátadó ünnepségét tartották 2011. november 3-án a Svájci Nagykövetségen. A három nyertes egyike Ifj. Kistelegdi István a PMMIK EnergiaDesign Tanszék vezető kutatója.

A világversenyre beérkezett több mint 6000 pályázat összesen 32 magyar építészeti projektje közül választotta ki a zsűri a három legjobb magyarországi tervet. A három nyertes egyike Ifj. Kistelegdi István a PMMIK EnergiaDesign Tanszék vezető kutatójának „RATI – plusszenergia gyár-, üzem,- és irodaépület” pályázata, mely a greenfactory-épületek energiatakarékosságának növelésére tesz javaslatot az energiafogyasztás minimalizálása és az környezeti energia maximalizálása révén.
 
 
Az eseményen részt vett Christian Mühlethaler – Svájc magyarországi nagykövete valamint Edward Schwarz, a Holcim Foundation for Sustainable Construction (Holcim Alapítvány a Fenntartható Építészetért) elnöke. A rendezvényre eljöttek továbbá a hazai építész szakma jeles képviselői is. A Holcim Awards a svájci székhelyű Holcim Foundation kezdeményezése.
 
 
 
A verseny világszinten támogatja az újító, jövő-orientált, megvalósítható projekteket és elképzeléseket. A lehetőség adott és nyitva áll mindenki számára, aki elkötelezett egy fenntarthatóbb épített környezet elterjesztése iránt.
 
Gratulálunk az elismeréshez!

 
 
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505