Keresendő szöveg:


10 kreditpontos távoktatás
2013. február 4., hétfő

Ötévente a szakmagyakorlási jogosultság megszerzéséhez szükséges 20 szabadon választott kreditpontból 10-et leggyorsabban a www.kontroll.hu által üzemeltetett magas-és mélyépítési, épületgépészeti és épületvillamossági 60 órás távoktatásán szerezhet.

Segítség 10 kreditpont megszerzéséhez Építész és Mérnök Kamarai tagoknak, felelős műszaki vezetőknek és műszaki ellenőröknek. Újdonság : ÉTDR rendszerbe mennyiségkiírások, költségvetések, e-építési naplóba felmérési napló PDF formátumban is készíthető programunkkal.  
 
Ötévente a szakmagyakorlási jogosultság megszerzéséhez szükséges 20 szabadonválasztott kreditpontból 10-et leggyorsabban a www.kontroll.hu által üzemeltetett magas-és mélyépítési, épületgépészeti és épületvillamossági internetes költségvetés készítő program 60 órás távoktatásán szerezhet.  
 
Töltse ki személyes adataival figyelmesen és pontosan a program belépő oldalán lévő elektronikus jelentkezési lapot, az Ön által megadott személyes adatok fognak végül az igazoláson megjelenni !
 
A jelentkezés elküldése után 1-5 napon belül email címére 9 karakteres távoktatási jelszó, felnőttoktatási szerződés, elméleti vizsga tesztlap érkezik. A felnőttoktatási szerződést írja alá és postán küldje vissza az oktatásszervezőnek :
 
Mérnöki Kamara Nonprofit Kft.
1094.Budapest, Angyal u. 1-3.
Takáts Atilláné.
 
A szerződésben szereplő 20.500 Ft+ÁFA vagy 41.000 Ft+ÁFA bruttó összeget Ön vagy a költségviselő (pl. az Ön munkáltatója) utalja át a a Mérnöki Kamara Nonprofit kft 10102086-46698100-01000009 bankszámlája, az átutaláson tüntesse fel a Távoktatás szót, saját nevét, és a jelentkezés visszaigazolásakor kapott, 14 karakteres ügyfélazonosítóját és/vagy 9 karakteres távoktatási jelszavát.  
 
Lépjen be a www.kontroll.hu oldalon a jobb felső narancssárga gombra kattintva az online költségvetés készítő programba internetre kapcsolt számítógépéről távoktatási jelszavának aktiválásával. Töltse le Muzelák László egyetemi docens jegyzetét, ekkor a program rögtön 30 elméleti órát jóváír Önnek. Olvassa el a jegyzetet és ennek alapján töltse ki az elméleti vizsgát jelentő 10 kérdéses tesztlapot. A kitöltött tesztlapot tárolja el saját számítógépén.   A gyakorlati vizsga teljesítéséhez saját szakterületéről tetszőleges, legalább 30 tételes
mennyiségkiírást kell elkészítenie, beáraznia, és saját számítógépén .rtf Word formátumban tárolnia.
 
Szerkesztés gombra kattintva törölheti ki (Tételfunkció/Törlés/Szerkesztés vége). A vizsga nem terjed ki a főösszesítőre, tehát egy munkanem, szakág legalább 30 tételes kiírása és automatikus beárazása elegendő a gyakorlati vizsga teljesítéséhez. Aktivált jelszóval belépve a programba a bal oldalon látható tartalomjegyzékben válassza ki az Ön szakterületéhez legközelebb álló tételcsoportot, majd a bal oldalon legalább 30 tételnek adjon 0-nál nagyobb mennyiséget végül kattintson bármelyik sárga mezőre. A jobb oldalon megjelenő mennyiségkiírásban a Munkanem megnevezését a Szerkesztés gombra kattintva változtathatja meg, a felesleges „K” tételt ugyancsak a
 
A 30 tételes mennyiségkiírást a jobb felső sarokban levő ÁR szóra kattintva lehet beárazni. Kattintson a kinyíló árazó képernyő bal alsó részén levő Árazás feliratra. A beárazást a program 1-2 másodperc alatt elvégzi és a bal alsó sarokban kék színnel megjelenik a Beárazott költségvetés Word formátumban felirat, erre kattintva mentse le saját számítógépére a beárazott költségvetést. Egyes gépeken automatikusan elindul a Word, ekkor a Fájl / Mentés Másként gombra kattintva kell lementeni a saját számítógépre a költségvetést. Ha a leírtakat kevesebb mint 30 óra alatt el tudta végezni, akkor a fennmaradó időben a dokumentációt (DOK bal felső sor) elolvasva és alkalmazva jártasságot szerezhet hivatásszerű költségvetés készítésére a program több tucat funkciójának megismerésével.
 
Amennyiben elérte a 30+30=60 órát, email üzenetet kap a szervertől, hogy elvégezte a tanfolyamot, a tavoktatas@mmk.hu email címre küldje be a tesztlapot és a Word formátumú költségvetést. Ha postázási címére érkezik az igazolás. Ha Önnek több szakmajogosultsága van, akkor az igazolás mindegyik meghosszabbításánál felhasználható a területi kamaránál. időközben postán visszaküldte a felnőttoktatási szerződést, befizette a tandíjat, 10-15 napon belül. 
 

Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505