Keresendő szöveg:


Prima Primissima Díjas Bachman Zoltán!
2013. december 7., szombat

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat december 6-án este, Budapesten. Bachman Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem Kossuth- és Ybl-díjas egyetemi tanára, kamaránk tagja a „Magyar építészet és építőművészet” kategóriában vehette át a rangos elismerést.

Bachman Zoltán Kossuth-, Steindl-, Ybl-, Pro Architectura-, Szent-Györgyi Albert- és Princz Gyula díjas építész, aki Pécs építészetének és örökségvédelmének meghatározó alakja. Ő tervezte többek között a pécsi Dóm Múzeumot, az Expo Centert, valamint a PTE Szentágothai János Kutatóközpontot. A pécsi ókeresztény mauzóleum helyreállítása országosan ismertté tette nevét, amely 2000-ben világörökségi diplomát kapott.
 
Számos családi háza közül összesen ötöt ismertek el Az Év Lakóháza díjjal. Komoly érdemei vannak a pécsi építészoktatás megszervezésében is, a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karának létrehozása rendkívüli jelentőséggel bír. Hét Junior Prima díjas hallgatója volt eddig, ami szintén jelzi, milyen fontos számára az „utánpótlásképzés", a fiatal tehetségek felkarolása.
 
Gratulálunk a méltó elismeréshez!
 
 
 
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505