Keresendő szöveg:


EKF: Megkezdődhet a kivitelezés
2008. december 20., szombat

A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program három kiemelt projektjének támogatási szerződéseit írták alá a megye, a város és az egyetem képviselői december 19-én, a Pécs2010 Menedzsment Központban.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-dunántúli Operatív Program (ÚMFT DDOP) által támogatott szerződés aláírásával megkezdődhetnek a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program három nagyprojektjének kivitelezési munkálatai.
 
Az összességében 34,6 milliárd forintos beruházási program keretében a Pécsi Konferencia és Koncertközpont 7,24 milliárd forintos költségvetéséből 5,25 milliárd forintot, a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont 5,5 milliárd forintos költségvetéséből 4,62 milliárd forintot, a Közterek és Parkok Újjáélesztése projekt I. üteme 2,5 milliárd forintos költségvetéséből pedig 2,13 milliárd forintot tesz ki az EU-támogatás.

EKF Ruzsa Csaba
 A szerződéseket a projektgazdák, Tasnádi Péter Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Hargitai János a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Dr. Gábriel Róbert a Pécsi Tudományegyetem rektora, valamint Ruzsa Csaba a Pécs2010 Menedzsment Központ Kht. ügyvezető igazgatója és Márton György az ÚMFT DDOP Közreműködő Szervezete, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója valamint Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium kultúráért felelős államtitkára, a Pécs 2010 Program kormányzati koordinátora írták alá. A Pécsi Tudományegyetem szempontjából a Regionális Könyvtár és Tudásközpont kiemelt jelentőséggel bír, itt ugyanis számtalan kapcsolódási pont található a megye, a város és az egyetem között.
„Az egyesített könyvtárral minden a mai kor igényeit kielégítő szolgáltatásokat fogunk tudni nyújtani. Ez a beruházási folyamat első eleme, ami kiegészül jövő év elején a regionális kutatóközponttal, a Science Building-el és jelenleg várakozó állásponton vagyunk két egészségügyi projekt esetében is" - tette hozzá köszöntőjében Gábriel Róbert.

AP.
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505