Keresendő szöveg:


Brüsszelben a Say Pécs 2010
2008. október 7., kedd

A dél-dunántúli régió jövője szempontjából kiemelkedően fontos a pécsi európai kulturális főváros projekt sikere. A közkedvelt Jourdan téren felállított rendezvénysátorban pécsi művészek segítségével hirdetik és népszerűsítik a régiót, a várost, a programot.

A Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet, a Pécs 2010 Menedzsment Kht., Pécs Város Önkormányzata, a Dél-Dunántúli Régió, a Paksi Atomerőmű Zrt., valamint további helyi, és regionális és kormányzati szereplők, illetve európai parlamenti képviselők összefogásával „SayPécs 2010” kulturális napokrakerül sor Brüsszelben, 2008. október 7-8-a között. A rendezvény ünnepélyes megnyitására október 7-én, 13.30-kor az Európai Parlamentben kerül sor.
 
A közkedvelt Jourdan téren felállított rendezvénysátorban pécsi művészek segítségével hirdetik és népszerűsítik a régiót, a várost, a programot. Több művészeti ág képviselteti magát, lesznek koncertek (Singas Project, Zuboly, Roby Lakatos, Takáts Eszter, Gyurity István, Bordalnokok együttes), előadások és filmvetítések Pécsett végzett vagy innen származó művészek közreműködésével. Góbi Rita, Sárai Rachel, Fülöp Tímea és Székely Szilveszter két produkcióval készül. A tükör mögött című darabot már bemutatták idén, a pécsi POSZT keretein belül. A másik, kifejezetten erre az alkalomra készített munkájukat Tresz Zsuzsa különleges jelmezeiben adják elő. Állandó alkotótársuk, Gáspár József szuggesztív zenéje ezúttal is a produkció fontos eleme.
 
De nem csak Pécset mutatják be, hanem térségi összefogással Szekszárdról borbemutató, míg Paksról a "Tűzvirág" táncegyüttes szerepel a programban. Mivel Horvátország Missziója kifejezte együttműködési szándékát, így az esemény nemzetközi előadókkal is bővül. A rendezvény során igyekszünk megmutatni Pécs hangulatát és a régió ízvilágát kóstolók segítségével, valamint a művészi produkciók bemutatásával népszerűsíteni a kulturális főváros programot.
 
A média képviselői jelentős számban érdeklődnek az esemény iránt Magyarországról és külföldről is.
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505