Keresendő szöveg:


Készül a Pécs Lexikon
2008. június 27., péntek

2010-re készül el Pécs város 12 000 cím-szavas, színes, kétkötetes, DVD-vel kiegészített ismerettára, a Pécs Lexikon. A Pécs Lexikon címszavaira a pécsiektől kér a konzorcium ajánlásokat, s azok alapján a szócikkeket sok-sok pécsi szakember fogja megírni.

A Pécs Lexikon remélhetőleg maradandó érteke lesz minden pécsinek, Pécsről elszármazottnak, diáknak, felnőttnek egyaránt. A lexikon a hozzánk látogató vendégnek, érdeklődőnek kimerítő ismeretet ad városunk adottságáról, múltjának és jelenének fontos témáiról. A Pécs Lexikon megbízható tudástár, jól használható a családban, az iskolában és munkahelyen.
A városlexikon egyik fajtája a lexikonoknak. Világszerte kevés van belôle. Magyarországon a Budapest lexikon 1973-as kiadása után a Pécs Lexikon lehet a második ilyen terjedelmű alkotás.
A Pécs Lexikon Konzorcium feltett szándéka, hogy az enciklopédia és az atlasz jellegzetességeibôl is átvesz néhány jellegzetes elemet, így a Pécs Lexikonban is lesznek név- és tárgymutatók, függelék, melléklet, összehasonlítások, diagramok, statisztikai elemzések stb.

A Pécs Lexikon címszavaira viszont a pécsiektől kér a konzorcium ajánlásokat, s azok alapján a szócikkeket sok-sok jeles pécsi szakember fogja megírni. A javaslatokat hagyományos postai úton (7621 Pécs, Széchenyi tér 7-8.) és interneten (www.pecslexikon.hu) keresztül várjuk.
 
A Pécs Lexikon 2008. szeptember 1-től előrendelés útján, kedvezményesen lesz megvásárolható. (Az előrendelés részleteiről a sajtóban, interneten, és postai úton adunk tájékoztatást.) A könyvesbolti és internetes vásárlási lehetőség időpontjáról a későbbiekben értesítjük.
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505