Keresendő szöveg:


XVII. Országos Urbanisztikai Konferencia
2011. szeptember 12., hétfő

Pécsett rendezik a XVII. Országos Urbanisztikai Konferenciát 2011. október 27-28-án a Zsolnay Kulturális Negyedben. A szervezők várják minden urbanista jelentkezését részvevőnek, előadónak egyaránt.

Az elmúlt évek egyik legfontosabb felismerése volt, hogy a hazai térbeli (területi és település-) tervezés rendszerében érdemi változtatásokra van szükség. Hogyan függ ez össze a kormányzat egyes szektorainak stratégiájával, milyen követelményeket támaszt ez a folyamat a kormányzati, önkormányzati és privát szférával szemben? Hogyan lehet a jelenleginél lényegesen világosabb, átláthatóbb, hatékonyabb és szerethetőbb a településtervezés, településfejlesztés? Mit kell megtartanunk/megtanulnunk az EU gyakorlatából? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik majd a 17. Országos Urbanisztikai Konferencia Pécsett.
 
Az előadások mellett – amelyek több oldalról járják körül a témakört – a szekcióüléseken a résztvevőknek maximum 15 percben lehetőségük nyílik saját kutatásuk, eredményük, elméletük előadására, véleményük részletes kifejtésére.
 


Várjuk minden olyan urbanista – építész, tájépítész, geográfus, főépítész és várospolitikus, tervező és kutató, stratégiai vezető, közgazdász, szociológus stb. – jelentkezését, aki szekcióelőadás keretében szívesen megosztaná tapasztalatait, gondolatait, javaslatait a jelenlegi helyzettel és a továbblépéssel kapcsolatban.

Az érdeklődőket kérjük, hogy előadási szándékukat legkésőbb 2011. szeptember 23-ig jelezzék. Jelentkezni létező gyakorlat, terv, tanulmány, kutatási eredmény bemutatásával lehet, egy rövid, maximum 1000 karakteres kivonattal és a mellékelt jelentkezési lap segítségével, elektronikusan, a következő e-mail címen: mut@mut.hu. Többszerzős tanulmány, előadás esetén annak a szerzőnek a jelentkezését várjuk, aki azt a konferencián elő kívánja adni.

A beérkezett összefoglalók minősége és mennyisége alapján a szekció moderátorok választják ki és osztják be az elhangzó előadásokat. A jelentkezés tehát nem jelent automatikusan előadási lehetőséget.

A jelentkezők egyúttal részt vesznek a Konferencia Prezentációs pályázatán, melyet közönségszavazás útján bonyolítunk le. Minden regisztrált résztvevő 1 szavazattal rendelkezik. A legjobbnak bizonyuló prezentáció az ünnepi vacsora keretében elismerésben részesül.

Az előadás bemutatása várhatóan több továbbképzési kredit pontot ér. A MUT-tag előadóink szeptember 23-ig történő jelentkezése esetén a részvételi díjat elengedjük, csak az étkezési és szállásköltségek terhelik őket.

A konferencia tervezett programja ezen a linken található!
 

További információk:
 
Berkecz Balázs
Magyar Urbanisztikai Társaság
Tolna-Baranyai területi csoportjának
vezetője
Kapcsolódó állományok:
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505