Keresendő szöveg:


Felavatták a 37 négyzetmétert
DDÉK
2011. augusztus 31., szerda

Makra Zoltán és Palatinus Dóra 37 négyzetméter című installációját szerdán avatták fel az Uránbányász téren. A megjelenteket köszöntötte Páva Zsolt polgármester és Pierre Vasarely az Aix-en-Provence-i Fondation Vasarely elnöke.

A Dél-Dunántúli Építész Kamara 2010-ben nagyszabású programsorozatot bonyolított le ÉPÍTÉSZET ÉS KONTEXTUS címmel. Az egyik kiemelkedő kezdeményezés – az Aix-en-Provence-i Vasarely Alapítvánnyal együttműködve – a VICTOR VASARELY NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI PÁLYÁZAT A KÖZTÉRI MŰVÉSZETÉRT volt. A sikeresen lebonyolított pályázat legjobb alkotásai kiállításokon és katalógusban kerültek bemutatásra.
 
A „37m2” című műalkotás a bányászlakótelep másfél szobás, 37 négyzetméteres típuslakását ábrázolja a művészet eszközeivel. A falakat élénk színű edzett üveglapok jelzik. A műtárgy mérete éppen akkora, mint egy valódi lakásé, amelyben méretarányosan megtalálható a konyha, a fürdő, a folyosó és a „másfél” szoba. Egyedül a pozíció változott, mert a műtárgylakás kibillen a derékszögű rendszerből, és részben a járdaszint alá süllyed.
 


 

 


Kapcsolódó állományok:
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505