Keresendő szöveg:


Városrehabilitációs Kézikönyv 2009
2009. április 6., hétfő

Már a DDÉK honlapról is letölthető a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) Területfejlesztési és Építésügyi Szakállamtitkárság 2007. októberében kiadott városrehabilitációs kiadványának átdolgozott változata.


Az felülvizsgált Kézikönyv figyelembe veszi mindazon tapasztalatokat, amelyek a másfél éve kiadott Kézikönyv alkalmazásának elmúlt időszaka alatt a stratégiák és akcióterületi tervek készítését felvállaló városok vezetőinek és városfejlesztési szakembereinek körében felhalmozódtak.

Az NFGM szakállamtitkárságához érkezett visszajelzések alapján jelentős változtatásokra nem volt szükség, ezért az alapvető tartalmi elemek, a városfejlesztés fő irányai, az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) és az Akcióterületi Terv (ATT) módszertanának lényege nem változott. A Kézikönyv szerkesztői igyekeztek azonban még egyértelműbben, pontosabban fogalmazni, és több gyakorlati javaslattal, példákkal és a bevált módszerek bemutatásával segíteni a tervezést. Fontos szempont volt a felülvizsgálat során, hogy nagyobb hangsúly kerüljön az IVS-ek érdemi tartalmára a formai szempontok helyett, továbbá elengedhetetlennek tartották az IVS szerepének egyértelmű meghatározását és a jogszabályi hátterének megteremtését.
 

Kapcsolódó állományok:
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505