Keresendő szöveg:


Lépések a Nemetschek világában
2008. szeptember 25., csütörtök

A 2000-ben alakult a Nemetschek Magyarország Kft., informatikai megoldásokat kínál az épülettervezés- és  építés minden területén. Hírlevelükben a értesülehet friss információkról, frissítésekről, kiegészítőkről, dokumentációkról, hírekről, eseményekről.

CAD-TREND
Most érdemes váltani rajzolóprogramról épületinformációs modellre
 
A világ legnagyobb CAD-forgalmazó vállalatainak fejlesztései fej-fej mellett haladnak, és a különböző programok közötti átjárás is egyre inkább megvalósul a közös fájlformátumok révén. Egyre inkább érdemes tehát fontolóra venni a „márkahűtlenséget”, ha erre valamilyen kedvező lehetőség adódik. A Nemetschek legújabb ajánlata első hallásra talán meglepő, de a fentiek fényében korántsem ésszerűtlen.
Tovább ...

MAGYAR SIKER
„Sok fölösleges munkát és félreértést tudtunk megspórolni”
 
A különböző CAD-programok közötti átjárhatóság továbbfejlődését várja a jövőtől Bordi János, a − most éppen egy 60 ezer négyzetméteres pécsi épületegyüttes tervezésén dolgozó − Aula építésziroda társtulajdonosa. Az Allplan által lehetővé tett hálózati együttműködés lehetőségét mindenesetre alaposan kihasználják; alkalomadtán egy másik Nemetschek-felhasználó tervezőirodával is közös hálózatra csatlakoznak.
Tovább ...

CAD-TREND
Új távlatok az épülettervezésben: csökkenő kockázatok, javuló hatékonyság
 
Aki szenvedett már a tervezési és építési folyamatot számtalanszor megakasztó információzavaroktól, jól tudja azt is, hogy a pontos és egyértelmű adatcsere mennyivel javíthatja a munka hatékonyságát. A problémára a rendszerszerű megoldás a közös adatokat hordozó épületinformációs modell, a manapság oly sokat emlegetett BIM.
Tovább ...

PROJEKT
Séta a még nem létező múzeumban
 
A Berlinben megnyílt Német Történeti Múzeumról annak idején, 2006-ban a sajtóban is olvashattunk híradásokat. Arról azonban mindmáig kevés szó esett: milyen különleges tervezői munkát igényelt, hogy a többezer kiállítási tárgyat egyedi környezetben tudják bemutatni. Ráadásul még a megnyitó közeledtével is változtak a kiállításra vonatkozó elképzelések.
Tovább ...

MAGYAR SIKER
Oberndorfer-házak: pontosan, gyorsan, csúcstechnológiával
 
A megbízó igényei alapján részletes 3D modell, illetve kiviteli terv készül, amely pontosan tartalmazza az adott építményhez felhasználandó elemek típusát, méreteit; természetesen a nyílászárók, áttörések, gépészeti és elektromos vezetékek helyével együtt. Az ebből kinyerhető adatokat használják fel az előregyártott vasbeton elemek előállítását végző robotok is. A technológiáról Grieszler Zsolt, az Oberndorfer magyarországi képviselője nyilatkozott.
Tovább ...

DIÁKMENÜ
Indul az iskolákban a Nemetschek-oktatás
 
Az ország számos egyetemén és szakiskolájában ebben az évben is újraindul a Nemetschek-cégcsoporthoz tartozó CAD-szoftverek oktatása. A tantárgyat választó diákok nemcsak élvonalbeli szoftverek használatát tanulhatják meg, de ezáltal a hasonló programokkal dolgozó szakemberek nemzetközi közösségének is tagjai lehetnek. Így akár a jövőbeli együttműködés lehetősége is megnyílhat előttük, elsősorban Európában.
Tovább ...

NEMETSCHEK-VILÁG
Képletszámítás egyszerűbben
 
Bármilyen bonyolult képlet gyors kiszámítására alkalmas, igen egyszerűen használható, jegyzetfüzetszerű grafikus felhasználói felületen; mértékegységek átszámítási lehetőségével és egyéb szolgáltatásokkal − a MathCAD kiváló kiegészítő eszköz a tervezőszoftvereket alkalmazó mérnökök, kutatók számára. Világszerte 250 ezer szakember használja. Mostantól a Nemetschek kínálatában is megtalálható.
Tovább ...

NEMETSCHEK-VILÁG
Megjelent a Cinema 4D legújabb verziója
 
Szeptemberben megjelent a Cinema 4D Release 11, a világszerte használt 3D-s animációs csomag legújabb változata. Nem lineáris animációs rendszer, globális megvilágító rendermeghajtó és gyorsabb feldolgozási sebesség − ezek szerepelnek a főbb újítások között.
Tovább ...

NEMETSCHEK-VILÁG
Kivételes lehetőség szerkezettervezőknek
 
A „FriLo-programcsomag 2008” kivételes szoftverösszeállítás, mellyel tartószerkezeti méretezések, egyedi szerkezeti elemek számításai végezhetők. Mindez most különlegesen kedvezményes áron rendelhető: egy 60 modult tartalmazó választékból 15-öt választhatnak ki szabadon a vásárlók, összesen mindössze 500 ezer forintért.
Tovább ...
 
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505