Keresendő szöveg:


Pro Architectura-díj a Zsolnay-negyed tervezéséért
2013. október 8., kedd

A kiemelkedő építészeti tevékenység elismeréseként Pro Architectura-, Palóczi Antal- és Lechner Lajos-díjakat adott át Pintér Sándor belügyminiszter az építészet világnapján, október 7-én, hétfőn, a Belügyminisztériumban tartott ünnepségen.

A kiemelkedő építészeti alkotás létrehozásában kifejtett építészeti, tervezői tevékenység elismeréseként Pro Architectura-díjat kapott a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed tervezéséért Baranyi-Csaba Katalin Ágnes, Herczeg László és Pintér Tamás János.
 
Az építésügyi és az építésfelügyeleti hatósági feladatkörben legalább tizenöt éven át végzett kimagasló szakmai tevékenységet elismerő Lechner Lajos-díjat vehetett át mások mellett Borsy Eszter Anna, a Baranya Megyei Kormányhivatal ügyintézője.
 
Palóczi Antal-díjat kapott Horváth Magdolna, a Pécsi Építész Kör Kft. vezető tervezője, aki a településrendezés, a területrendezés területén több évtizeden át kiemelkedő tevékenységet végzett.
 
Az Év háza 2013 pályázatán a MÉSZ különdíját kapta Borsos Ágnes és Bachman Zoltán Kővágószőlősön felépült hétvégi ház terve.
 


A díjazottaknak a Dél-dunántúli Építész Kamara tagsága nevében örömmel gratulálunk! 
 
(Panorámafotó: Csortos Szabolcs) 


 
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505