Keresendő szöveg:


Új elvek az építésügyben
2015. február 9., hétfő

Január 30-án jelent meg a 1032/2015. (I. 30.) számú kormányhatározat, amely az építésügy teljes reformját tűzte ki céljául. A Magyar Építész Kamara részt vesz a jogalkotásban. Ha tagjaink közül bárkinek javaslata van az intézkedésekhez, vagy az egyeztetésben részt szeretne venni, kérjük, jelezze a kamara titkárságán!


Június 30-i határidővel az érintett tárcáknak – legfőképpen a Miniszterelnökséget vezető miniszternek – javaslatot kell tenni többek között a tervezők szerepének, jogainak és kötelezettségeinek tisztázására; a szerzői jogi szabályozás módosítására; az építészeti tervek minőség alapú beszerzési rendszerének kidolgozására; a közbeszerzési eljárás tervezésre, építésre és kivitelezésre vonatkozó szakmaspecifikus eljárási szabályelemeinek átalakítására; a főépítészi struktúra és a tervtanácsi hierarchia országos szintű egységesítésére; a nagyberuházások előkészítésre és lebonyolítására vonatkozó egységes módszertani rendszer kidolgozására.

A Magyar Építész Kamara részt vesz a jogalkotásban. Ha tagjaink közül bárkinek javaslata van az intézkedésekhez,vagy az egyeztetésben részt szeretne venni, kérjük, jelezze a kamara titkárságán!

Kapcsolódó állományok:
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505