Keresendő szöveg:


Akadálymentes képzés
2014. február 21., péntek

http://www.ddek.hu/download.php?id=2120Ingyenes TÁMOP-5.4.6.A-12/2-2012 azonosítószámú „Az akadálymentes épített környezet jövőjéért” című projekt keretében megvalósuló építészeti képzés indul országosan.
 

Kedves Kollégák!
 
A TÁMOP-5.4.6.A-12/2-2012  kódszámú „A fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés szakmai tudásának elterjesztése és hozzáférhető szolgáltatások fejlesztése című pályázaton sikeresen támogatást nyertünk az akadálymentesség és egyetemes tervezés építészeti szempontjai, műszaki követelményei című tantárgy oktatására, így az önök számára ingyenes továbbképzési alkalom szervezésére van lehetőség.
 
Témája: Az egyenlő esélyű hozzáférés eszméjének megismertetése, az akadálymentesség fogalma, annak gyakorlati alkalmazásának elsajátítása az építészeti tervezésben: az épületek fő funkcionális elemeinek vonatkozásában az akadálymentesség műszaki követelményeinek és ajánlásainak megismertetése. Átadjuk azokat az ismereteket, melyek szükségesek ahhoz, hogy környezetünk a társadalom minden tagja számára lehetőség szerint azonosan legyen használható, a szolgáltatásokhoz való hozzáférés egyenlő módon biztosított legyen.
 
A téma az ÉTV, OTÉK előírásainak alapos ismertetése, épületelemenként rendszerezve, a jogszabályi előírások indoklása a fogyatékossággal élők szempontjából, megvalósult épületek, épületszerkezetek bemutatása, pozitív, negatív példákkal szemléltetve a fogyatékossággal élők gondjait, elvárásait.
 
Az oktatás a MÉK továbbképzési rendszerében 2 kreditpontot ér a 266/2013 Korm. rendelet hatályba lépését követően is. 
 
A pályázati támogatás 2014. októberéig tart, ezért igényfelmérést szeretnénk végezni, hogy mely megyékben - hol van érdeklődés a téma iránt, hol érdemes újabb oktatást szerveznünk. A tervezett oktatási helyszíneinket és időpontjainkat mellékelt táblázatunkban megtalálják.
 
Az oktatás 2 x 6 órás, a TÁMOP program által támogatott, a résztvevők által ingyenesen látogatható.
Kérem, hogy amennyiben felkeltette érdeklődését felhívásunk, úgy adatait megadva a választott helyszínre kattintva előzetes regisztrációját adja meg, a pontos helyszínt és időpontokat e-mailban küldjük a jelentkezők számára.
 
Amennyiben min. 8-10 fő jelentkezik, úgy bármely helyszínre kimegyünk és az oktatást megtartjuk.
 
Várjuk szíves érdeklődésüket!

 
Kapcsolódó linkek:
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505