Keresendő szöveg:


Oktatókat keres a Magyar Építész Kamara
DDÉK / Horváth András
2014. április 29., kedd

A Magyar Építész Kamara oktatókat keres, akik részt vennének a kötelező kamarai továbbképzésekben. A szakmai továbbképzés a korábbi, rendszerben működik továbbra is, a 2014. március 28-i küldöttgyűlésen elfogadott Szakmai Továbbképzési Szabályzat előírásai szerint.

Tisztelt Kollégák!
 
Az új szakmagyakorlási jogszabály (266/2013./VII. 11./ Korm. r.) szerint átalakul a kamarai továbbképzési rendszer.
 
A kötelező és a szakmai továbbképzéseket az országos kamara szervezi. A szakmai továbbképzés a korábbi, ötévenkénti 20 pontos rendszerben működik továbbra is, a 2014. március 28-i küldöttgyűlésen elfogadott Szakmai Továbbképzési Szabályzat előírásai szerint.
 
A MÉK Elnökségének elfogadott koncepciója a kötelező továbbképzésről:  
  • A kötelező továbbképzés írásos tananyagát a MÉK készíti el. 
  • A kötelező továbbképzést távoktatásban a kamarai Építész Továbbképző NKft végzi. Ennek maximált díja 10e Ft/fő.
  • A kötelező továbbképzés írott tananyaga teljes terjedelmében a MÉK honlapján „szakmagyakorlási kézikönyvtárként” minden szakmagyakorlónak folyamatosan rendelkezésre fog állni.
  • A kötelező továbbképzést kontaktórás, tantermi formában a területi kamarák végzik  a helyben jelentkező igény szerint. A helyben szervezett kötelező továbbképzések díját a területi kamara állapítja meg.
A helyben szervezett kötelező (tantermi ) továbbképzéseket a területi kamarák belátásuk szerint végezhetik. A kötelező képzés időtartama maximum 8 óra lehet, ez egyben, vagy több napra elosztva is teljesíthető. A kiadott miniszteriális tematikának megfelelően az építészképzési napok mellett összeállítható terület- és településtervezőkre, vagy műszaki ellenőrökre és felelős műszaki vezetőkre fókuszáló továbbképzési nap is.  Szervezhető a bevált gyakorlat szerint 1 napos képzésként, vagy 2 délutánra megosztott formában, akár taggyűléssel kiegészítve is.
 
A kötelező továbbképzést a rendelet szerint az az országos kamara által elfogadott oktatók tarthatják. A MÉK 2014. április 30-ig össze kívánja állítani a kötelező továbbképzést tartó – a minisztérium által jóváhagyandó – oktatók névsorát, adatbázisát.
 
Ehhez keressük azokat a kollégákat, akik:
  • - a kötelező képzésben eddig is részt vett, jó kamarai referenciával rendelkező oktatók, vagy
  • a területükön működő szakmai oktatási intézmények oktatói, vagy
  • építési közigazgatásban jártas, széles látókörrel és tapasztalattal rendelkező kollégák, vagy
  • építési jogi területen és jogalkotásban jártas szakemberek.
Kérjük, jelentkezzenek a titkárságon azok, akik vállalnák a miniszteriális tematikákban a kötelező oktatást a szakmagyakorlók részére. A jelentkezőktől  szakmai önéletrajzuk megküldését, és annak megjelölését kérjük, hogy melyik témában és hol vállalnának oktatást. Mellékletben csatoljuk a miniszteri tematikát, és a kitöltendő önéletrajz mintát.  
 
Kérjük, hogy jelentkezésüket április 29-ig küldjék be a DDÉK titkárságára!  
 
Horváth András a DDÉK elnöke
 
Kapcsolódó állományok:
Dél-Dunántúli Építész Kamara | 7624 Pécs, Boszorkány u. 2. C023 | tel: 72/520-505