Victor Vasarely Nemzetközi Pályázat a Köztéri Művészetért III.

Victor Vasarely Nemzetközi Pályázat

Budapest Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata művészeti pályázatot hirdet, melynek célja, hogy Óbuda két kijelölt közterületének egyikén egy új köztéri műalkotás jöjjön létre. A pályázat egy hosszú távú projekt harmadik állomása, melyet Pécs városa és az Aix-en-Provence-i Vasarely Alapítvány indított el 2010-ben.

A pályázat nyílt és nemzetközi. A pályázat témáját a finn művészettörténész és nemzetközi hírű kurátor, Maaretta Jaukkuri művészeti koncepciója határozza meg. Bármilyen műfajú, bármilyen típusú alkotással lehet pályázni, mely figyelembe veszi a művészeti koncepciót.

A pályázat részletes leírása, a határidők és a kötelező regisztráció a http://vasarely.obuda.hu/hu/victor-vasarely-nemzetkozi-palyazat-a-kozteri-muveszetert-iii/ linken érhető el.

A Dél-dunántúli Építész Kamara számára külön öröm, hogy 2010 (Pécs) és 2013 (Aix-en-Provence) után  ismét meghirdetésre kerül az általa kezdeményezett művészeti program. A DDÉK aktív közreműködője volt az előkészítésnek, és képviselője részt vesz a zsűri munkájában is.