Építészeti tájegységi arculati kézikönyv

MILYEN LEGYEN A MECSEK TÁJEGYSÉG ÉPÍTÉSZETI ARCULATA? 

Megkezdődött a Mecsek építészeti és tájegységi jellegzetességeit tartalmazó kézikönyv összeállítása. A tervezett kiadvány összegyűjti és bemutatja a tájegység jellegzetes épületeit, építészeti stílusait, a tájkaraktert formáló jellemzőket, a jövő szempontjából példaként szolgáló új vagy felújított épületeket, építészeti értékeket. 

Szívesen várunk fényképeket értékesnek ítélt épületekről, építészeti részletekről, terekről, utcákról, kortárs épületekről, az Ön által követendőnek tartott építészeti megoldásokról a bartfaig@megerti.hu e-mail címre. (Fontos, hogy a fényképek küldésénél a szövegben jelöljék meg, hogy hol található a fényképezett objektum.) 

Amennyiben Ön, vagy ismeretségi körében bárki érdeklődik az építészet, tájépítészet iránt, érdekli a térség múltja-jövője, és szívesen részt venne egy, a Mecsek értékeit bemutató kiadvány összeállításában, várjuk rendezvényeinken! 
A készülő Építészeti Tájegységi Arculati Kézikönyvről bővebb információt talál a település weboldalán. 

Amennyiben Ön, vagy ismeretségi körében bárki érdeklődik az építészet, tájépítészet iránt, érdekli a térség múltja-jövője, vannak javaslatai, vagy csak kíváncsi, szeretettel várjuk MUNKAINDÍTÓ MEGBESZÉLÉSÜNKÖN és

LAKOSSÁGI FÓRUMUNKON, amelynek helyszínei:

  • Szászvár - Szent István Közösségi Ház (Szászvár, Szent István u. 33. / 2018. június 19., kedd, 10:00 óra
  • Pécsvárad - Fülep Lajos Művelődési Központ (Kossuth L. u. 31.) / 2018 június 19., kedd, 13:00 óra
  • Hosszúhetény - Nemes János Művelődési Központ (Fő u. 154.) / 2018. június 19., kedd, 16:00 óra

Javaslataikat, értékes épületeket vagy részleteket ábrázoló fényképeiket szívesen várjuk a bartfaig@megerti.hu címen.