XXI. Újszegedi Bioépítészeti Napok

Idén huszonegyedik alkalommal rendezik meg az Újszegedi Bioépítészeti Napokat, ahol most a környezettudatos építészet tématikájában tartanak konferenciákat, és rendeznek kiállítást. A rendezvény október 9-én kezdődik.
 
A rendezvény keretei között - annak címétől kissé eltérve -, az ökologikus, környezettudatos építés és építészet tárgykörében előadások és kiállítás formájában mutatják be:
 
  • a környezetbarát építőanyagokat, szerkezeteket, építési technológiákat,
  • a bio-, bioszolár, az energiatudatos és ökologikus épületeket, az ilyen épületek építési, üzemeltetési tapasztalatait,
  • az épületek és környezetük kapcsolatát ökologikus szempontból,
  • a megvalósult épületek hatósági engedélyezésének tapasztalatait,
  • az üzemeltetésből fakadó káros környezetterhelések csökkentésének alternatív megoldásait,
  • az ökologikusan tervezett illetve szervezett települések kialakításának, működésének tapasztalatait is
  • az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen ökologikusan alakított bútorokat, berendezési, felszerelési tárgyakat.
Az előadások és a kiállítás anyaga az alkalmazott anyagokat, szerkezeteket, technológiákat, épületeket és épületterveket, műszaki megoldásokat, az építészeti megformálás lehetőségeit mutatja be, különös tekintettel a megépült, megvalósult példákra.
 
Fel szeretnénk hívni a figyelmet az ökováros alapelveire, a településszintű ökológiai kérdésekre, a fenntartható építészet kérdéseire is.
 
A rendezvényen lehetőség lesz arra, hogy az érdeklődőktől kezdve az építtetőkön át, egészen a szakemberekig mindenki megismerje az alternatív, a környezettudatos, energiatakarékos megoldásokat; illetve arra, hogy a gyakorló szakemberek kicseréljék a tapasztalataikat.
 
A rendezvény keretein belül október 9-én, 10-én és 11-én konferenciák várhatók, a témával kapcsolatos kiállítás október 9-től 19-ig tart Szegeden, a Bálint Sándor Művelődési Házban.
 
Azok, akik a rendezvényen előadóként vagy kiállítási anyaggal kivánnak szerepelni,  vagy  az e-mail címen keresztül jelezhetik szándékukat. Előreláthatólag egy-egy előadás időtartama 45-60 perc. A kiállítási anyagot bemutatásra alkalmas állapotban és formában elkészíteni. (Fotók kb. 30x40 cm-es méretben, tablók 50x70 cm-es és 70x100 cm-es méretben, kemény kartonon, vagy farostlemezen.)
 
A részvételi szándékot 2018. szeptember elsejéig kell jelezni.
 
Helyszín: 
Bálint Sándor Művelődési Ház, 6726 Szeged, Temesvári krt. 42.
Időpont: 
2018. október 09. 10:00