Építészet az Iskolában - konferencia

A kultúrAktív Egyesület Épített környezeti nevelés konferenciát szervez pécsi pedagógusok és építészek részére a tudástranszfer átadás a non formális oktatás előtérbe kerülése érdekében. A konferencia célja, hogy bemutassuk  az épített környezeti nevelésben az építészek szerepét. A konferencia előadásain keresztül bemutatásra kerül, hogy az építészek miként kapcsolódhatnak a pedagógiai tevékenységekhez, ennek fontosságát és szükségességét elméletben és gyakorlati példákon keresztül.

Időpont: 2017. november 2-3.
Helyszín: Pécs, PTE Műszaki és Informatikai Kar, Boszorkány u. 2.
Szervező: kultúrAktív Egyesület
 
A téma: Az elmúlt években országszerte egyre több kezdeményezés jött létre, melyekben építészek vállalnak oktatási feladatokat, és vezetnek iskolai és iskolán kívüli pedagógiai programokat. A környező országokban pedig több helyütt alakultak ki olyan rendszerek, amelyek az építészek pedagógiai munkáját hosszabb távon is biztosítják. A konferencia ezért azt járja körül gyakorlati példákon keresztül, hogy az építészek miként kapcsolódhatnak a pedagógiai tevékenységekbe, illetve hogy miért fontos a társadalom és az építész szakma számára, hogy szerepet vállaljanak az épített környezeti nevelésben. A konferencia első napján hazai példák kerülnek bemutatásra, a második napon pedig finn, német, osztrák és román előadók ismertetik a nemzetközi gyakorlatokat. 
 
A konferencia a 13. Nemzetközi Iványi Miklós PhD & DLA Szimpóziummal párhuzamosan kerül megrendezésre, ahol fiatal építész kutatók mutatják be doktori kutatásaik eredményeit - idén először épített környezeti nevelés szekcióban is. 

A konferencia a 13. Nemzetközi Iványi Miklós PhD / DLA Szimpóziummal párhuzamosan kerül megrendezésre, ahol fiatal építész kutatók mutatják be doktori kutatásaik eredményeit.

Részletes program itt!

Regisztráció itt!

Kövesd a konferencia híreit a facebookon!

Partnerek: PTE Műszaki és Informatikai Kar | Magyar Építész Kamara

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap | Magyar Építész Kamara | Budapesti Építész Kamara

Helyszín: 
Pécs, PTE Műszaki és Informatikai Kar   Pécs, Boszorkány u.2.
Időpont: 
2017. november 02. 14:00